Entertainment

Deze zussen stonden in het voorprogramma van Prince

Monique en Suzanne Klemann, de bekende zussen die samen de Nederlandse band Lois Lane vormen, zijn vandaag gezellig bij ons op bezoek! Ze maken inmiddels alweer 35 jaar samen muziek én hebben zelfs samengewerkt met Prince. Hierdoor zijn ze zelfs bekend in Amerika, onder de naam Lois L.

De band werd in 1984 opgericht, door Monique haar toenmalige vriend Tijn Touber en door Evert Abbing. Ze vernoemden de band naar het stripfiguur Lois Lane, beter bekend als de vriendin van Superman. Meer bekendheid kregen ze in 1988, toen ze de titelsong voor de speelfilm Amsterdamned zongen. Hun echte doorbraak kwam met het nummer ‘It’s the first time’, van hun debuutalbum dat ook nog eens platina werd onderscheiden.  

Samenwerking met Prince 

Na enkele hits toonde de wereldberoemde Prince interesse in de band. Hij vroeg de band het voorprogramma te verzorgen van zijn Europese tournee in 1990. Dit was natuurlijk een enorme kans voor de zussen, die ze dan ook met beide handen aanpakten. De optredens in het voorprogramma waren een groot succes, maar kostten de band helaas ook een hoop geld. Na afloop van de tour stelde Prince voor om het nieuwe album van de band te produceren.

Nog een geweldige kans natuurlijk, maar de band was bang hun identiteit te verliezen. Daarom kozen ze voor een middenweg en besloten ze een derde album uit te brengen met nummers geproduceerd door Prince en daarnaast ook hun eigen werk. Deze samenwerking zorgde voor bekendheid in Amerika. Helaas zijn de zussen nooit echt internationaal doorgebroken.   

De zussen werken nu al 35 jaar samen, en dat vinden ze heel bijzonder maar vooral ook fijn, vertellen ze aan Koffietijd. Het is bijzonder dat je elkaar zó goed kent en daardoor elkaar ook de waarheid durft te vertellen.   

Een verschrikkelijk ongeluk 

Monique en Suzanne groeiden samen op met hun zus Caroline. Helaas gebeurt er 36 jaar geleden iets verschrikkelijks. Caroline komt met haar kersverse echtgenoot tijdens een helikoptervlucht in een cycloon terecht waardoor hun helikopter neerstort. Het was een enorm verdrietige tijd voor Monique en Suzanne. Het maken van muziek werd voor de zussen een manier om hun verdriet eruit te schreeuwen.   

Wie is de Mol 

Onlangs deed Suzanne mee aan het televisieprogramma ‘Wie is de Mol’. Afgelopen zaterdag was zij de eerste afvaller van het inmiddels 22ste seizoen. Ze vertelt aan ons dat de deelname aan het programma een echt avontuur was. Dit komt vooral omdat ze dingen heeft gedaan die ze normaal nooit zou doen. De deelnemers krijgen altijd fantastische opdrachten, wat de deelname aan het programma een geweldige ervaring maakt.

Wat sommigen van ons misschien nog niet weten... Als je besluit deel te nemen aan ‘Wie is de Mol’, mag je een vertrouwenspersoon uitkiezen. Voor Suzanne was dat haar zus Monique. Zij was degene aan wie Suzanne alles kon en mocht vertellen. Hierdoor kon Monique haar zus adviseren en kon ze een luisterend oor bieden.     

Lois Lane in het theater 

Wil jij de zussen binnenkort live zien optreden? Dat kan! Naast dat ze een spetterend optreden bij ons in de studio geven, zijn er ook plannen om te gaan touren samen met de band Nederpop Allstars. Tijdens het tournee gaan de bands samen een ode brengen aan Nederpop en ook eigen nummers van Lois Lane zingen. De tournee stond gepland voor theaterseizoen 21/21, maar moest helaas worden uitgesteld. Als de maatregelen het toelaten, kun je de Nederpop All Stars en Lois Lane van 15 januari t/m 10 juni 2022 in theaters door het hele land bewonderen.