Entertainment

Bezig bijtje Manuëla Kemp

Presentatrice en zangeres Manuëla Kemp zit inmiddels al 12 jaar bij Omroep MAX en sinds afgelopen maandag maakt ze samen met Henkjan Smits het vernieuwde radioprogramma ‘De MAX!’. Naast het maken van radioprogramma’s is Manuëla druk met zingen, knutselen en is ze binnenkort ook te vinden op YouTube.  

Het familiegevoel bij MAX 

Inmiddels zit Manuëla Kemp alweer 12 jaar bij Omroep MAX. En daar voelt ze zich echt thuis. Mede dankzij Jan Slagter. Hij heeft van een kleine familie een grote familie gemaakt. Jan doet er veel aan om verbondenheid te creëren. “Normaliter organiseerde hij diners en feestjes met iedereen” aldus Manuëla. Maar ook doordat heel de redactie op één vloer werkt en in één gebouw zit voelt iedereen zich bij Omroep Max thuis. Het contact met de collega’s voelt Manuëla enorm.  

Manuëla bij MAX 

Sinds 2014 presenteert Manuëla het ochtendprogramma ‘Wekker Wakker’. Ze deed dit samen met Henk Mouwe, maar sinds zijn pensioen presenteert ze samen met Henkjan Smits. Het ochtendprogramma op NPO Radio 5 zorgde bij Manuëla en haar man voor een verhuizing naar Hilversum. En dit betekende dat zij samen gingen wonen, ondanks dat Manuëla hier eerst een beetje op tegen was. “Ik zeg altijd: je moet overal een vorm in vinden. Toen was ik zeker tegen. Maar ik dacht ook: je bent niet voor niks bij elkaar” aldus Manuëla. Manuëla is voor het ochtendprogramma altijd vroeg op en daarom gaat ze dagelijks om zes uur ‘s ochtends uit bed. Ook wanneer ze om half vier in haar bed ligt.  

Sinds afgelopen maandag presenteert Manuëla ook samen met Henkjan Smits het (vernieuwde) programma ‘De Max!’. Het programma starten ze altijd met een nummer van zes minuten. Manuëla’s favoriet? Pink Floyd! “Zes minuten is natuurlijk totaal niet geschikt voor de radio, dat maakt het juist leuk!” Verder zit het programma vol tips voor in en om het huis. 

Bezig bijtje  

Naast het presenteren van haar radioprogramma’s is Manuëla ook redactioneel druk bezig met de programma’s. “Het is niet alleen maar twee uurtjes lullen hoor” aldus Manuëla. Haar liefde voor muziek uit zich niet alleen in haar radioprogramma’s. Manuëla treedt namelijk ook regelmatig op. Ondanks de – door corona – gecancelde optredens, trad ze afgelopen jaar nog sporadisch op met een band. En ze heeft zelfs nog een kerstclip opgenomen. 

Verder is Manuëla druk met knutselen. Van lampen, tot stoelen en sieraden. Manuëla maakt spullen en verkoopt ze. Nu alleen nog in haar eigen kringen, maar dit jaar zal er een YouTube-kanaal komen waar we alle knutsels en frutsels van Manuëla kunnen bewonderen.  

Nieuw jaar, dezelfde Manuëla  

Het nieuwe jaar startte voor Manuëla natuurlijk met het nieuwe radioprogramma ‘De MAX!’. Maar Manuëla heeft nog meer ambities: “Ik heb altijd ambities. Altijd leuk om dingen te ontwikkelen.” Verder wil ze nog een paar kilo kwijt, maar met haar gezonde levensstijl was ze al even begonnen. Manuëla eet gezond en beweegt veel. En Manuëla wil meer tijd vrijmaken om te lezen: “Ik heb zoveel mooie boeken. Ik weet niet waar de tijd is gebleven, want ik las vroeger best veel. Dat wil ik echt meer doen.”