Geld

Channela won op 1 januari 100.000 euro!

Op nieuwjaarsdag is er door heel Nederland geproost op de start van een goed nieuw jaar. Voor een heleboel mensen in Nederland is dit jaar wel éxtra goed begonnen. Naast de PostcodeKanjer van 56,7 miljoen euro, die in het Limburgse Reuver is gevallen, zijn er ook nog eens 60 tonnen uitgereikt door het hele land. Eén van deze tonnen viel in Amsterdam, op de postcode van Channela.

Kans maken 

We kennen allemaal de feestelijke, vrolijke reclames die aan het eind van het jaar overal opduiken. De rood verlichte vrachtwagen, George Clooney, grote gouden letters: de Postcode Loterij pakt uit. Op 1 januari wordt de PostcodeKanjer getrokken en dit jaar was dat de grootste prijzenpot tot nu toe. Daarnaast werden er ook nog eens 60 tonnen verdeeld door het hele land. De winnende postcodes, die op 1 januari ook bekend zijn gemaakt, verdelen die 100.000 euro onder elkaar.   

Het geluk van Channela 

Een van deze tonnen is gevallen op de postcode van Channela, in Amsterdam. Wat dit extra bijzonder maakt? Tot haar grote verwondering speelt zij als enige mee in haar straat! Dat betekent dat zij het volledige bedrag in ontvangst heeft mogen nemen. “Het is geweldig, op dat moment kon ik het niet geloven, wat overkomt me nu?” Ze was overdonderd, blij en voelde zich gezegend.

Pas twee dagen voor nieuwjaarsdag besluit ze een lot te kopen. Eerst kiest ze een Staatslot, maar daar heeft ze helaas niet genoeg geld voor. Ze besluit dan een lot te kopen bij de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari 2022 wordt ze naar een studio gelokt, omdat ze een prijs gewonnen heeft. Wat voor prijs, weet ze op dat moment nog niet. Wonder boven wonder is Channela de enige in haar straat met een lot, dus gaat de gehele prijs naar haar.   

Toekomstplannen 

Over de toekomst kunnen we alleen maar dromen, maar Channela kan nu sommige dromen uit laten komen. “Ik zou heel graag een mooie reis willen maken met mijn dochtertje van 3. Waar naartoe, dat weet ik nog niet.” Daarnaast heet Channela nog een droom: een eigen bedrijfje starten. “Ik wil graag een kinderspa oprichten, waarbij mensen mij kunnen inhuren als ze een verjaardag vieren bijvoorbeeld.”

Een babyspa is een spa voor baby’s. “Hier bewegen de baby’s vrij in warm water en dit zorgt voor heel veel positieve effecten als verlichting van krampjes, spierontwikkeling, zelfvertrouwen en ontspanning.” Dit idee is ontstaan omdat ze dit graag met haar dochtertje had willen doen. Dankzij haar deelname en de mooie prijs is er misschien wel een kans dat veel baby’s kunnen genieten van een spa-dag.