Entertainment

Glennis Grace over coaching bij The Voice: 'Was heel zenuwachtig'

Ze schitterde in De Beste Zangers, veroverde de wereld in America's Got Talent en zoekt nu als kersverse coach in The Voice of Holland naar een nieuwe Nederlandse superster. Zangtalent Glennis Grace is vandaag te gast om te praten over haar nieuwe job. Want coachen is toch echt een andere tak van sport. En daar had Glennis nog geen ervaring mee.

Soundmixshow

Glennis Grace kennen we natuurlijk als zangeres. Haar carrière begon in 1994 op zestienjarige leeftijd tijdens de Soundmixshow als Whitney Houston. Daarme sleepte ze een platencontract in de wacht. Eind maart 2011 raakte haar carrière pas echt in een stroomversnelling dankzij haar deelname aan het derde seizoen van het tv-programma 'De beste zangers van Nederland'. Twee jaar later was ze te zien als jurylid bij de talentenjacht 'The Next Pop Talent' op SBS6. En was ze tegelijkertijd onderdeel van Ladies of Soul, samen met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer. 

Zenuwen

En nu is ze wekelijks op de buis te zien als coach van het succesvolle talentenprogramma 'The Voice of Holland'. Maar dat coachen vond Glennis de grootste uitdaging: "Ik was daar heel zenuwachtig voor. Dat had ik namelijk nog nooit gedaan." Voordat het coachen begint, kiezen de zangcoaches wie zij in hun team willen. Daarvoor zijn de blindauditions. "Het moment dat je in de stoel zit, wil je iets horen waar je voor wilt draaien. En dat hoeft niet perfect te zijn. Ook als diegene minder mooi zingt, maar ik hoor wel dat iemand strijdbaar is, en dat er emotie bij komt kijken. Dat zijn ook momenten om te draaien. 

Ook als iemand niet kan zingen, laat de zangeres het weten. "Als ik iemand vals hoor zingen, maak je mij niet blij. Absoluut niet. En dat gooi ik er ook gewoon uit. Dat gebeurde ook bij een auditie van afgelopen vrijdag." 

 

Glennis Grace is iedere vrijdagavond te zien in The Voice of Holland. Om 20.00 op RTL 4.