Entertainment

Doorzetten, bewijsdrang en zelfliefde voor Hannelore

Ze is één van de bekendste vrouwenstemmen van de Nederlandse radio: Hannelore Zwitserlood. Vorig jaar stopte ze met radio maken bij 538 om meer tijd te steken in haar podcast, vlogs, columns en voice overs. Hannelore gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg en pakt ze met beide handen aan. Van nieuwe dingen wordt Hannelore enthousiast en daarom deed ze mee aan ‘Special Forces VIPS’.

“Dat is niks voor mij. Let’s do it!”  

Hannelore Zwitserlood wordt enthousiast van nieuwe uitdagingen. Soms luistert ze liever even niet naar haar lijf en wil ze tot het uiterste gaan. Anderhalf jaar geleden begon Hannelore met trainen om fit en sterk te worden: “Ik was het zat. Ik voelde me dik en sloom. Nu voel ik me fitter en sterker dan ooit”. Toen ze gevraagd werd voor het programma ‘Special Forces VIPS’ zei ze volmondig ja. “Ik dacht: dit is niks voor mij, let’s do it” aldus Hannelore.   

In ‘Special Forces VIPS’ geven tien BN’ers de controle volledig uit handen en gaan twee weken mee op een heftige training van de Special Forces. Voor het programma is Hannelore nog meer gaan trainen, om nog fitter en sterker te worden. Maar al bij de eerste opdracht ging het mis...  

Doorzetter 

Tijdens de eerste opdracht moesten de BN’ers uit een helikopter springen. Een gave ervaring, want Hannelore had nog nooit in een helikopter gezeten. “Het was best hoog als je erin zit, best eng. Maar ik dacht ik ben hier omdat ik dingen durf, dus let’s do it” aldus Hannelore. Tijdens de sprong weet Hannelore niet meer precies wat ze gedaan heeft, maar ze hield zichzelf niet recht genoeg. Hierdoor belandde Hannelore op haar kont en is ze met een harde klap op het water geland. “Daarna dacht ik wat heb ik pijn aan de zijkant van mijn benen. Het begon te branden. Ik dacht ik moet in beweging blijven om de doorbloeding goed te krijgen. Toen hoorde ik iemand schreeuwen: stilstaan!”  

Na de val werd Hannelore licht in haar hoofd en viel flauw. Maar ook hierna gaf Hannelore niet op. Ze ging door met het programma. Later kreeg Hannelore haar broek niet goed aan en haar benen wilden niet meer. Haar benen werden stijf en het bleven branden, wat zorgde voor grote paniek bij Hannelore. Een arts heeft gekeken naar haar benen en ze bleek gigantische blauwe plekken te hebben. Ondanks dat Hannelore niet wilde opgeven en veel steun kreeg van haar medekandidaten was haar lichaam op.  

Bewijsdrang 

Al snel volgde een gesprek met de staff van het programma, waarin de ware aard van Hannelore direct naar boven kwam. Het was een emotioneel gesprek. In het gesprek kwam naar voren dat Hannelore een enorme bewijsdrang heeft naar zichzelf. Ze moet stoer en sterk zijn, maar dit lukt niet altijd. Dit komt vanuit een verleden waarin Hannelore gepest werd door haar uiterlijk. Deze bewijsdrang wil Hannelore totaal niet overdragen aan haar kinderen en hen meer zelfliefde gunnen. Het gesprek met de staff eindigde met de conclusie dat Hannelore trots op zichzelf mag zijn. Op zichzelf als persoon, op werkgebied en in het programma. Hannelore geeft na de aflevering op, maar opgeven mogen we het niet noemen. Hannelore mag trots zijn op zichzelf en heeft in korte tijd veel mogen leren over zichzelf en het leven. “Ik was teleurgesteld en blij dat ik naar huis mocht” aldus Hannelore.  

De beste mama van de wereld 

Hannelore wilde doorzetten voor zichzelf, maar had gewoon domme pech. “Anders had ik het wel iets langer volgehouden. Het is ok. Ik vind het tof dat ik mee mocht doen” aldus Hannelore. Hannelore heeft veel geleerd over zichzelf en dat was ook de intentie van haar deelname. Een les in zelfliefde en in het vertrouwen hebben in jezelf en anderen. Hulp durven vragen en spontaan hulp krijgen. Met elkaar en voor elkaar. Dat heeft Hannelore geleerd van deze heftige ervaring: “Ik moet meer realistische doelen stellen en ik hoef mezelf niet te bewijzen voor m’n gezin.” Toen Hannelore thuis kwam zei haar dochter: “Mama, je hoeft niks te bewijzen. Je bent voor mij al de beste mama van de wereld” en dat is voor Hannelore het allerbelangrijkste.