Artikelen

Frits Sissing over dirigeren: 'Het is niet te doen'

We blikken alvast vooruit op de finale van Maestro. En dat kan natuurlijk niet zonder de presentator van het programma: Frits Sissing. Wie zal de gouden baton in ontvangst nemen? Dirigeertalenten Sor en Simone Kleinsma vechten het aankomende zondag uit.

Diverse deelnemers

Van rappers tot politici en van acteurs tot sporters: het deelnemersveld van Maestro is super divers. En dat is ook terug te zien bij de finalisten, want Simone Kleinsma en rapper Sor zijn behoorlijk verschillend. "Iedere stijl kan het ver schoppen, hoe divers ook. Het heeft ook meer te maken met eigen karakter en motoriek. Ik vind het altijd heel fascinerend dat je dat terugziet, daar word ik elk jaar weer door verrast. En ik had de finalisten ook niet voorspeld hoor! Ervaring leert dat je het van te voren gewoon niet weet", vertelt Frits Sissing.

Stiekem dirigeerles?

Frits heeft zelf ook een paar keer het stokje erbij gepakt. Niet gek natuurlijk als je al 10 jaar presentator bent van 'Maestro'. "Ik heb het zelf weleens bij de repetities geprobeerd. Maar zonder coaching is het als leek echt niet te doen. En je moet aanleg hebben. Ik heb er wel ooit over nagedacht om stiekem les te nemen en dan bij de repetities ineens héél goed te zijn, haha."

Over Frits

Frits Sissing begon als locatiepresentator van 'Opsporing Verzocht', werd later eindredacteur en was jarenlang het gezicht van dit goed bekeken programma. Intussen heeft hij met 'Maestro', de 'Musical Sing-a-Long' en 'Tussen Kunst & Kitsch' een mooi pakket bij AVROTROS. Ook ontmaskerde Frits in 2010 de Mol in 'Wie is de Mol'. En verloor van Patrick Martens tijdens de grote finale van 'Het Perfecte Plaatje'.