Entertainment

Seizoen 3 van After Life: ontroerend en humoristisch 

Vanaf vandaag is het derde seizoen van de serie ‘After Life’ te zien. Een serie die je ontroert, raakt en aan het lachen maakt. Entertainmentdeskundige Eline de Ruig heeft het derde seizoen al mogen kijken en is razend enthousiast: “Wat mij betreft is het het beste seizoen dat ze hebben gemaakt.” 

After Life 

Heb je de serie ‘After Life’ nog niet gezien? Ga dat dan zeker doen. De serie heeft een heftig en zwaar thema, maar maakt je zeker ook aan het lachen. De serie gaat over Tony die zijn vrouw verloren heeft aan kanker. Na haar dood ziet hij het leven eigenlijk niet meer zitten. Toch probeert hij samen met zijn trouwe viervoeter Brandy er het beste van te maken. Ook met hulp van mensen om hem heen. Onder andere Anne, een vrouw die hij ontmoet op de begraafplaats. Anne zit in hetzelfde schuitje als Tony en brengt hem veel levenslessen. Het is een serie met veel emotionele scenes, maar ook grappige scènes door Tony’s droge humor.  

Tranen gegarandeerd 

Het heftige verhaal levert natuurlijk gegarandeerd tranen op, vooral wanneer Tony levenslessen krijgt van Anne. “De levenslessen van Anne kunnen stuk voor stuk op een tegeltje. Leef je leven alsof er geen morgen is” aldus Eline.  Schrijver, acteur én regisseur Hoofdrolspeler Ricky Gervais speelt de rol van Tony niet alleen fantastisch, maar hij is ook de bedenker van de serie. Het idee ontstond allemaal uit de grootste angst van Ricky: zijn vrouw verliezen. Zo bedacht Ricky zijn personage Tony en de serie. Na dit idee heeft Ricky ook de serie geschreven en geregisseerd.  

Speciale vriend 

Tony krijgt in de serie veel steun van zijn trouwe viervoeter Brandy tijdens het rouwproces. In de serie lijken het ook echte vrienden. Maar een hond als tegenspeler is toch wel echt anders dan een mens. Het acteren met dieren kan onvoorspelbaar zijn. Gelukkig had Brandy – in het echt Anti - al wat ervaring als film- en stunthond, waardoor het soms net wat makkelijker ging. Niet alleen in de serie zijn Brandy en Tony echte vrienden, maar ook in het echt hebben Ricky en Anti een band opgebouwd. Ze schijnen zelfs zulke goede vrienden te zijn dat Ricky tranen in zijn ogen had staan toen hij afscheid moest nemen van Anti na de opnames.  

Succesvol 

Niet alleen Eline is enorm fan van de serie, want de serie wordt door de kijkers ook heel goed ontvangen. Ook recensenten zijn enthousiast en lovend over de serie. ‘After Life’ heeft niet voor niets de National Television Award voor de meest populaire comedy serie binnengesleept.  

Seizoen 3 van ‘After Life’ is nu te zien op Netflix. Ook de andere twee seizoenen kun je op Netflix zien. 

Extra tip: geen zin om te huilen?  

Heb je nou geen zin in een avondje lachen en huilen om ‘After Life’? Maar heb je meer zin in spanning en wil je op het puntje van je stoel zitten dit weekend? Dan raadt Eline de populaire en spannende serie ‘Stay Close’ aan. Deze serie is ook te zien op Netflix.