Entertainment

De Beste 50 van Stine Jensen 

Vandaag vierden wij Stine Jensen haar 50e verjaardag. En met 50 worden staan we toch vaak even stil bij het ouder worden of blikken we terug op onze jongere jaren. Zo ook Stine Jensen. Stine heeft allemaal wijsheden verzameld en gebundeld in haar nieuwe boek ‘De Beste 50 van Stine Jensen’. Maar hoe beleeft Stine zelf het ouder worden? Welkom bij de 50-club Stine Jensen!

Kantelpunt: letterlijk en figuurlijk 

50 worden is voor veel mensen toch een belangrijk moment. Net als bij 30, wat voor velen een kantelpunt is ook het 50e levensjaar een moment van bewustwording. Zo ook voor Stine Jensen. Stine omschrijft het 50 worden als het plotselinge bewustzijn van het einde van onder andere het werkend leven. Niet dat Stine van plan is om rond haar 65e te stoppen, maar er zit toch een soort datum aan vast. Ook de fysieke overgang maakt misschien het 50 worden volgens haar wat beladen. Maar Stine wil juist de leeftijd meer eer aandoen, niet ontkennen en meer genieten. Na je 50e hoef je niet altijd actief mee te blijven doen volgens haar: “Je hoeft niet meer in het tempo mee en de top te behalen, je kunt twee keer langzamer over iets doen.”  

Ouder worden is wijzer worden 

Volgens Stine is ouder worden ook wijzer worden. Stine zelf is wijzer geworden in het uitstellen van impulsieve reacties, zodat je een reactie kunt kiezen. “Dit kan nog steeds dezelfde reactie zijn, maar met wat meer afstand. Niet vanuit onmiddellijke emoties” aldus Stine. Deze wijsheid heeft Stine geleerd onder andere door yoga. Volgens Stine moeten we allemaal leren van ons eigen lijf te gaan houden: “De geschiedenis van een leven, is ook de geschiedenis van het lichaam.” Voor haar boek heeft Stine 50 wijsheden verzameld en gebundeld.  

Blijven dromen 

Ondanks dat Stine het op haar 50e allemaal op een rijtje heeft, stopt ze nog niet met dromen. Haar grootste fantasie is om in Noorwegen midden in de natuur te zijn en helemaal tot rust te komen. En zo de diepe overgave en rust kunnen ervaren.  

Benieuwd naar alle wijsheden van Stine? Koop dan het boek hier.