Entertainment

Naar het theater bij de kapper: hier doe je dat!

De cultuursector blijft de pineut als het gaat om de huidige coronamaatregelen. De theaters, musea en bioscopen blijven dicht, terwijl de kappers en winkels wél weer open mogen. Gelukkig verzinnen creatievelingen in deze sector de leukste dingen, waardoor jij toch van het theater kunt genieten.

Met William Spaaij bespreken we natuurlijk het laatste theaternieuws. Al vindt hij het ook deze keer weer een moeilijke situatie. "We zijn er klaar mee, het kan niet langer zo. Al 1,5 jaar bewijzen we dat er nauwelijks besmettingen zijn in de culturele sector. 85 duizend winkels mogen open, maar musea en theaters blijven dicht. Het is niet met elkaar te rijmen."

Kapsalon theater

Zo, nu dat gezegd is, is het tijd voor oplossingen. Want in de creatieve sector, onstaan creatieve ideeën. Dus ook in de coronatijd. Zo zijn Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries een tegenbeweging gestart. Zij hebben samen 'Kapsalon Theater' opgericht. Onder deze noemer laten meer dan veertig tot vijftig theaters op hun podia kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs klanten bedienen, want onder deze sector mag dit wel. "Het is een ludieke actie, maar het gaat ook over een statement maken", vertelt William.

Van cultureel centrum naar kerk

Ook bij het debatcentrum 'De Balie' in Amsterdam wordt hard gewerkt aan nieuwe ideeën. Zo wil directeur van het centrum, Yoeri Albrecht, een 'levensbeschouwend genootschap' maken. Door je bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als 'De linkse kerk' zou hij de deuren eindelijk weer kunnen openen 'om elkaar troost te bieden'. En William geeft hem groot gelijk. "Het geeft alleen maar aan dat iedereen aan het zoeken is naar een manier om de wet te omzeilen."