Beauty

Een strakkere huid door face yoga oefeningen

We hebben het er weleens eerder over gehad. Face yoga is een heerlijke manier om je dag te beginnen, of juist ontspannen mee af te sluiten. Het vermindert de tekenen van ouder worden in het gezicht, doordat bepaalde spieren in je gezicht worden versterkt. Dit zorgt uiteindelijk voor een strakkere huid en een stralende glow. Wij zijn natuurlijk sowieso fan van alles wat een anti-aging effect op onze huid heeft.

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel: 's morgens wakker worden met ochtendwallen en puffy ogen. Dat is heel normaal, bijna iedereen heeft er last van. Om je gezicht in de beste conditie mogelijk te houden, deelt Maaike Dorsteen, wat korte face yogaoefeningen met ons, die je op ieder moment van de dag kunt doen.   

We beginnen met drie oefeningen. Ook als je 's morgens weinig tijd hebt kun je deze oefeningen makkelijk in je ochtendroutine verwerken. Voordat je gaat beginnen is een goede voorbereiding belangrijk. Eigenlijk kan je deze oefeningen het beste doen nadat je je huid hebt gereinigd in de ochtend en voordat je je make-up op gaat doen. Was je handen goed, want met vuile handen aan je gezicht zitten wil je natuurlijk niet.  

Lymfeklieren activeren 

We gaan eerst de lymfeklieren even wakker schudden. Deze zitten bij je oor en zorgen ervoor dat het vocht in je huid goed wordt afgevoerd. Zodra de lymfeklieren hun werk gaan doen, zullen je wallen en dat opgezette gevoel in je gezicht afnemen. Het hoeft niet per se, maar het is lekker om dit te doen met een beetje gezichtsolie of een serum. Doe hier een paar druppeltjes van op je hand.  Masseer vervolgens het gebied rondom je sleutelbeen. Doe dit door met het bovenste deel van je vingers met ronddraaiende beweging wat druk te zetten op dit gebied. Doe vervolgens hetzelfde in je nek en werk langzaam naar de achterkant van je oren toe.  

Bye-bye ochtendwallen 

Nu is het tijd om te focussen op de typische ochtendwallen. Druk/wrijf eerst weer een beetje op de lymfeklieren achter je oor. Zet dan je duim op je jukbeen en masseer vanaf je neus van binnen naar buiten, richting je oor. Masseer dus iets onder je vochtwal. Zo duw je het vocht naar buiten en wordt het afgevoerd door de lymfeklieren bij je oor. Let dus ook op dat je niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten masseert. Anders maak je je wallen juist erger!   

Glowy wangen 

En last but not least, de wangen! Onder je wangen zitten veel spieren die door de dag heen weinig worden getriggerd en dus continu in hun vertrouwde positie blijven staan. Door de volgende oefening te doen, maak je deze spieren wakker en ‘lift’ je ze een beetje. Zo kunnen je wangen iets meer opbollen en krijg je dat gezonde gloedje waar we natuurlijk allemaal mee wakker willen worden.  

Hoe je dit doet? Eigenlijk blaas je zelf je wangen op en houd je die positie vast. Als je boven je lip een beetje last hebt van rimpeltjes, trek je dit lijntje een beetje strak met je ring-, middel- en wijsvinger. Houd deze positie vast, adem door je neus en tik dan op je wangen. Eerst de ene kant en dan de andere kant. Houd deze oefeningen een minuutje vol, dan kost het je ’s morgens maar 3 minuten om gezicht wakker te schudden!   

Bekijk de video hieronder!