Beauty

Health is het nieuwe beauty

2022 Is hét jaar van ‘natuurlijke beauty’. Onze beautyexpert Maaike Dorsteen weet hier alles van en is er weer om onze beautykennis bij te spijkeren.

Natuurlijke beauty, wat houdt dat eigenlijk in? Eigenlijk gaat natuurlijke beauty echt over de schoonheid die van binnenuit komt. Je merkt dat er een trend gaande is waarin ‘health’ het nieuwe beauty is. Uiteindelijk is goed voor jezelf zorgen het belangrijkste wil je er goed uit blijven zien en die fijne lijntjes en rimpeltjes zo veel mogelijk tegengaan. Er zit namelijk maar 25% van de kwaliteit van je huid in je genen, 75% is afhankelijk van hoe je het zelf verzorgt.   

Het feit dat we steeds meer zijn gaan thuiswerken de afgelopen twee jaar draagt hier ook aan bij. We hebben wat meer tijd om ’s ochtends op te starten en dus de huid goed te verzorgen. Door hier ook écht wat meer de tijd voor te nemen in de ochtend of voor het slapengaan, worden alle beautyproducten die je gebruikt ook een stuk beter in je huid opgenomen.   

Collageenaanmaak stimuleren 

We gaan dit jaar dus goed voor onze huid zorgen. Een hele goede manier om dat te doen is door je collageenaanmaak te stimuleren. Collageen is een belangrijk eiwit dat je lichaam van nature in zich heeft en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Vanaf je 25e neemt dit collageen in je lichaam al met 1,5 tot 2 procent per jaar af. Voor, tijdens en na de menopauze versnelt dit proces en kan het dus echt geen kwaad om de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren wil je fijne lijntjes en rimpeltjes tegengaan.  

Faceyoga 

Een andere manier om goed voor je huid te zorgen is door middel van faceyoga. Maaike liet ons al eerder vijf anti-aging faceyoga oefeningen zien, maar er zijn ook speciale oefeningen die de aanmaak van collageen stimuleren. Deze oefeningen kun je als volgt doen:   

Oefening 1 

Zet je duim en wijsvinger net naast je kraaienpootjes. Vervolgens is het eigenlijk een kwestie van snelle maar sterke kneepjes geven aan je huid. Werk door richting je slapen. Door hier echt een beetje druk te zetten help je je doorbloeding op gang en maak je onderhuidse verklevingen kleiner. Als je dit dagelijks doet kunnen afvalstoffen en zuurstof beter worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de collageenaanmaak ook minder wordt belemmerd.  

Oefening 2 

Bij deze oefening focus je je op het gebied rondom je lippen waar je rimpeltjes vaak klein, maar heel venijnig kunnen zijn. Eigenlijk kan je hier dezelfde techniek toepassen als bij de eerste oefening om de doorbloeding op gang te helpen, maar omdat je huid hier dikker is mag je ook echt harder masseren om die diepere huidlaag een handje te helpen. Je zet je duimen net boven je bovenlip en je wijsvingers net onder je onderlip. Vervolgens masseer je naar buiten. Het effect van deze oefening is eigenlijk tweeledig: enerzijds stimuleer je de aanmaak van collageen in de diepere huidlaag en anderzijds 'plump' je de lippen. 

In de video onder het artikel laat Maaike zien hoe je de oefeningen uitvoert. 

Verzorging van binnenuit 

75% van de kwaliteit van je huid is afhankelijk van hoe je het verzorgt van binnenuit. Dit is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van gezonde voeding, maar je collageengehalte kun je een extra boost geven door het dagelijks nemen van supplementen die van binnenuit je collageenaanmaak stimuleren. Dit kun je doen met het anti-aging collageen complex van Revitaltrax.  

Dit is een collageenpoeder dat je inneemt met thee, water of een sapje. Eigenlijk is het fijn om hier ’s morgens gelijk mee te starten, dan weet je zeker dat je het niet op een later moment vergeet.   

Doordat je dit poeder inneemt en er in dit poeder hele kleine collageenmoleculen verwerkt zitten, krijgt je maag- en darmstelsel eigenlijk niet de mogelijkheid om het collageen af te breken. Daar zijn de moleculen namelijk te klein voor. Hierdoor wordt het grootste deel van het collageensupplement dus echt in je huid opgenomen.  

Resultaat 

Het resultaat wordt zichtbaar na ongeveer 2 tot 3 maanden. Het duurt even voordat je resultaat ziet en zodra je het ziet is het een kwestie van goed bijhouden! De resultaten kun je zien in je gezicht (minder fijne lijntjes en rimpeltjes), maar eigenlijk kun je over heel je lichaam verschil gaan merken. Er zitten namelijk in het supplement ook vitamine Ester-C, zink en biotine verwerkt. Die combinatie van ingrediënten zorgt ervoor dat je ook verschil gaat merken in de sterkte van je haar en nagels. Ook andere lichamelijke klachten (met name op latere leeftijd) kunnen afnemen doordat collageen zich in je botten bevindt.  

Koffietijd testpanel 

Maaike is super enthousiast over dit product, en daarom gaan 100 Koffietijdkijkers die onderdeel uitmaken van het Koffietijd testpanel dit product drie maanden uitproberen in combinatie met een vitamine C-serum. Het vitamine C-serum werkt goed samen met een collageensupplement, omdat vitamine C collageen stimulerend werkt. Op die manier helpt het niet alleen van binnenuit, maar daarnaast ook nog van buiten. We hebben allemaal verschillende vrouwen geselecteerd van verschillende leeftijden met verschillende huidtypes. Het is namelijk nooit te laat om te beginnen en we zijn heel benieuwd naar welke resultaten de vrouwen gaan ervaren. De komende maanden houdt Maaike ons regelmatig op de hoogte van hun bevindingen!   

Lijkt het jou ook leuk om in de toekomst producten te testen en onderdeel uit te maken van het Koffietijd testpanel? Schrijf je dan in!