Gezin

De leukste kindervoorstellingen  

De theaterwereld is in volle vreugde, want de versoepelingen van dit weekend zorgen ervoor dat we weer een echte theateravond kunnen ervaren. De zalen mogen eindelijk weer helemaal vol. Genoeg reden om dus even te kijken welke voorstellingen op de agenda staan. En er is genoeg aanbod. Zo ook voor kinderen. Want niets leuker dan met je kinderen, kleinkinderen, oppaskinderen, neefjes en nichtjes of buurkinderen op pad te gaan, toch?  

Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig geeft samen met Michael van Hoorne – musicalacteur en theaterdirecteur van Van Hoorne Entertainment – een aantal tips voor leuke kinder- en familievoorstellingen.  Er is niets zo leuk en belangrijk als met kinderen naar een voorstelling gaan. In het theater maken kinderen herinneringen met familie en komen hier misschien wel voor het eerst in contact met cultuur. Een theatervoorstelling bezoeken met kinderen zorgt ervoor dat fantasieën worden geprikkeld. Daarnaast zijn de voorstellingen vaak ook enorm leerzaam. Het aanbod voor kinder- en familievoorstellingen is reuze. De leukste voorstellingen van het moment delen we met jullie. 

Sprookjesmusicals 

Van Hoorne Entertainment heeft natuurlijk al veel voorstellingen mogen produceren. Michael van Hoorne is enorm trots op alle voorstellingen, maar waar hij het meest trots op is zijn de sprookjesvoorstellingen. Deze voorstellingen heeft Michael samen met heel het Van Hoorne Entertainment team zelf bedacht. “Van het decor tot de muziek. Het komt allemaal uit onze koker”, aldus Michael. Veel voorstellingen zijn gebaseerd op bekende sprookjes, waar een eigen draai aan is gegeven. Zo komen de karakters Titus en Fien – gespeeld door o.a. Michael – voor in de voorstellingen. Deze komen natuurlijk in het origineel niet voor, maar zijn enorm populair hier in Nederland. In 2008 is Van Hoorne Entertainment begonnen met de sprookjesvoorstellingen. Nu 15 jaar later trekken ze nog steeds volle zalen.  

Volgens entertainmentdeskundige Eline de Ruig is het zeker de moeite waard om één van de sprookjesvoorstellingen te bekijken. De acteurs vertellen het verhaal enorm goed en zorgen ervoor dat de aandacht van de kinderen erbij blijft. Kinderen zijn namelijk snel verveeld, maar tijdens deze voorstellingen hoef je je daar zeker geen zorgen om te maken. Ondanks dat de voorstellingen vooral gefocust zijn op kinderen, worden de ouders zeker niet overgeslagen. De voorstellingen bevatten veel grappen die alleen volwassenen snappen en er wordt enorm goed gezongen en geacteerd. Daarnaast is het echt een feestje om de voorstellingen te bezoeken. Iedereen mag verkleed komen en na afloop staan de acteurs altijd in de foyer om de kinderen te begroeten. 

Wil jij naar een sprookjesvoorstelling? Momenteel kun je kaarten bestellen voor o.a. ‘Assepoester’, ‘Belle en het Beest’ en verschillende ‘Titus en Fien’ voorstellingen. Bekijk de agenda van Van Hoorne Entertainment voor meer informatie. 

Bekende verhalen 

Naast de sprookjesmusicals produceert Van Hoorne Entertainment ook veel voorstellingen met bekende (televisie)verhalen. Zo is bijvoorbeeld ‘Peppa Pig’ een goede optie voor als je met jonge kinderen vanaf 2 jaar naar een voorstelling wilt. De kinderen kunnen lekker meezingen, dansjes met elkaar doen en een knuffel ontvangen van Peppa. Momenteel staat de voorstelling ‘Schoolreisje naar het Strand’ in het theater, waarin Peppa met de hele klas op pad gaat. Een spannend avontuur en een dag om nooit meer te vergeten.  

Ook een goede tip is de voorstelling van ‘PAW Patrol’. De karakters van de show zijn wereldwijd de meest populaire karakters van dit moment. De karakters zijn allemaal hondjes die de favoriete beroepen van kinderen uitoefenen. De hondjes zijn te zien in hun eigen televisieshow, maar vanaf mei ook in het theater met hun voorstelling ‘De Grote Race’. Ook deze voorstelling is al leuk voor kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling is enorm interactief, want het publiek wordt gevraagd om problemen op te lossen. En na de voorstelling kunnen de kinderen de hondjes natuurlijk ontmoeten.

Naast ‘Peppa Pig’ en de karakters van 'PAW Patrol’ zijn ook ‘Brandweerman Sam’, ‘Kikker’ en ‘Woezel en Pip’ te bewonderen in hun eigen voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen in de agenda van Van Hoorne Entertainment.

Benieuwd naar nog meer leuke kindervoorstellingen? Kijk dan het fragment hieronder.