Beauty

Zo krijg jij een strakkere kaaklijn

Onze eigen beautyexpert Maaike is weer terug met wat makkelijke en snelle faceyoga oefeningen!

Maaike deelde al eerder met ons welke oefeningen je kunt doen om van die typische ochtendwallen en ‘puffy eyes’ af kan komen. Nu deelt zij wat oefeningen die je gewoon overdag kan doen, ook als je aan het werk bent!  

Strakkere kaaklijn

Met name als je veel achter je computer zit tijdens het werken of veel op je telefoon zit, hang je vaak met je gezicht naar beneden en zijn er spieren rondom je kaaklijn die je nauwelijks gebruikt. Hierdoor kan je kaaklijn minder scherp worden en kunnen je mondhoeken een beetje gaan hangen.  

Om je kaaklijn weer een beetje te verstrakken, maak je klauwtjes van je wijs- en middelvinger en duw je de huid rondom je kaaklijn omhoog. Werk weer naar buiten toe richting je lymfeklieren (die zitten achter je oren) voor een liftend effect.  

En dan nog een oefening voor de kaaklijn. Draai je hoofd naar links of rechts. Doe je gezicht een beetje omhoog, in een hoek van zo een 45 graden, zodat je de kin een beetje lift. Zet je lippen op elkaar en lift in je mond je tong op en neer tegen je gehemelte aan. Zorg ervoor dat je elke seconde met het tipje van je tong je gehemelte raakt.  

Onderkin

Nu is je onderkin aan de beurt. Hierbij is het belangrijk dat je ook aan je postuur denkt. Deze oefening is heel makkelijk. Doe je mond wijd open en beweeg je tong van links naar rechts. En ja, je tong moet hierbij een beetje uitsteken!  

Je voelt dit waarschijnlijk na een minuut goed in je tong en in de spieren onder het gebied van je onderkin. Als het lukt kan je na deze minuut de oefening nog eens herhalen, maar dan sneller. Je beweegt je tong dan dus sneller van links naar rechts voor wat extra spanning op dit gebied.  

Als je elke oefening een minuutje volhoudt, ben je al goed bezig. En als je thuis werkt en tijdens het tikken op je computertijd hebt om de oefeningen wat vaker te doen, doe dat dan zeker!  

Versterk de spieren in je gezicht

Faceyoga is een ontzettend goede manier om spieren in je gezicht te versterken. Het is eigenlijk een workout voor je gezicht! Door de spieren in gezicht te versterken, kun je de tekenen van ouder worden verminderen. Ook kun je met faceyoga de spieren in je gezicht laten ontspannen. Dit kan fijn zijn wanneer je door een stressvolle periode gaat. Ten slotte wordt met behulp van faceyoga ook je gezicht beter doorbloed, waardoor het ook nog eens werkt als een natuurlijke botox. Klinkt goed, toch?

Het duurt overigens wel even voordat het resultaat zichtbaar wordt. Maar, geef vooral niet op en blijf de oefeningen regelmatig herhalen!

Bekijk de video hieronder!