Beauty

Faceyoga oefeningen voor ’s avonds

Het is weer tijd voor faceyoga! In de vorige twee faceyoga video’s liet Maaike Dorsteen ons zien welke oefeningen je ’s morgens vroeg en overdag tijdens het werken kan uitvoeren om onder andere de ochtendwallen en een onderkin tegen te gaan.

Vandaag is het tijd voor oefeningen die je kan doen voordat je gaat slapen. Maaike heeft drie lekkere oefeningen die de spanning uit je hoofd en nek halen die je gedurende de dag hebt opgebouwd. Zo val je ook nog eens lekkerder in slaap. Kom maar door met die goede nachtrust!  

Deze oefeningen zijn heel fijn, omdat je ze gewoon op bed kunt doen! Zorg er dus voor dat je eerst lekker je gezicht reinigt en dat je handen schoon zijn. Neem eventueel een beetje gezichtsolie of een serum mee naar bed om te kunnen gebruiken. Maak het ook gezellig voor jezelf, bijvoorbeeld met een geurkaarsje.   

Spanning rondom je ogen 

Vooral na een dag werken achter je computer, als je veel op je telefoon hebt gezeten of tv hebt gekeken kan er wat spanning rondom je ogen ontstaan. Daarvoor heeft Maaike de volgende oefening voor je.   

Ga met je twee wijsvingers richting het gebied tussen je binnenste ooghoek en de bovenkant van je neus. Maak vervolgens circulerende bewegingen. Doe dit 30 seconden de ene kant op en 30 seconden de andere kant op. Dit is niet alleen rustgevend voor het gebied rondom je ogen, maar ontspant ook je voorhoofd.  

Verplaats vervolgens je wijsvingers naar de buitenkant van je oog. Wrijf vervolgens met je middelvinger bij het gebied rondom je wallen. Hiermee kan je ervoor zorgen dat die vochtwallen en ‘puffy eyes’ waarmee je soms opstaat minder kunnen worden. Houd dit een minuutje vol.  

Bloedcirculatie 

Nu is het tijd om je bloedcirculatie een beetje op gang te helpen voor de nacht. Deze oefening zorgt er ook voor dat de skincare producten die je hebt opgedaan voor je naar bed gaat, beter kunnen worden opgenomen in de huid.   

Beweeg vervolgens je duim, wijs- en middelvinger als volgt naar je wangen toe. Lach met je mond dicht en knijp vervolgens zachtjes en kort op alle plekken rondom je wangen. Houd dit ook weer in ieder geval een minuutje vol.  

Ontspan je voorhoofd 

En dan een laatste oefening om je voorhoofd te ontspannen. Maak van je handen vuisten en beweeg deze van binnen naar buiten op je voorhoofd. Je mag zeker een beetje drukken, maar niet te hard. Doe deze beweging elke keer tot iets boven je slaap. Houd dit ook weer lekker in ieder geval een minuutje vol.  

Maak daarna een soort klauwtje van je wijsvinger en beweeg deze tussen je wenkbrauwen van de bovenkant van je neus tot het bovenste puntje van je voorhoofd. Hierdoor ga je vooral de druk rondom je frons een beetje tegen.   

Breng je lichaam en geest tot rust

Als je zin en tijd hebt kun je deze oefeningen een paar keer herhalen. Er zijn ook nog wat andere dingen die je kunt doen om je lichaam en geest tot rust te laten komen voordat je gaat slapen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een verzorgend gezichtsmasker aan te brengen? Als je voor een sheet masker gaat, hoef je het masker niet eens af te spoelen. Dat scheelt je weer een tripje naar de badkamer als je net lekker in bed ligt. Mocht je het helemaal goed willen doen, dan kun je over je sheet masker die je op je gezicht aanbrengt je gezicht masseren met een face roller (ook wel jade roller genoemd). Zo worden de ingrediënten extra goed door je huid opgenomen.  

Hopelijk begin je nu heerlijk ontspannen aan je nachtrust. Slaap lekker!