Hobby

Beste rolgordijnen voor je huis

Het lijkt wel of rolgordijnen ieder jaar beter worden! Je hoeft in ieder geval niet meer tot volgend jaar te wachten. Wat ons betreft valt er weinig meer te verbeteren aan het huidige aanbod. Maar, welk type rolgordijn past het beste bij jou? Hier is een overzicht van de rolgordijnen voor dit jaar en waarom ze zo goed zijn.

Donker als het moet

Er zijn naast lichte en donkere kleuren ook materialen die meer of juist minder licht doorlaten. Verduisterende rolgordijnen zijn met name interessant voor in de slaapkamer. Zo kun je de ruimte volledig donker maken, wat een betere nachtrust op kan leveren. Daarnaast betekent verduisterend ook dat je van meer privacy hebt, omdat het van buitenaf niet zichtbaar is of er iemand in huis is. Geen licht doorlaten betekent trouwens ook dat er minder hitte binnen kan komen in de zomer. Verduisterende gordijnen bieden dus veel voordelen.

Donker omdat het mag

Naast verduisterende rolgordijnen mogen we ook het decoratieve aspect niet vergeten. Donkergekleurde rolgordijnen zijn de trend voor dit jaar, na jarenlang gordijnen met lichte tinten. Donker mag weer, je brengt er direct sfeer mee in huis. Omdat er minder licht weerkaatst wordt kan de ruimte wel donker aanvoelen, dit kun je in balans brengen door er lichte wanden en vloerbedekking tegenover te zetten. Voorheen was het vaak andersom met een donkere inrichting en lichte raamdecoratie. Door te kiezen voor donkere tinten is er meer contrast tussen overdag en ‘s avonds waarmee de uurtjes na zonsondergang direct sfeervoller aanvoelen.

Ecologisch verantwoord

Duurzaam is typisch een term die we vaak terugzien om producten aan te prijzen. Dat is voor een deel natuurlijk marketing, maar alle beetjes helpen. Zo kunnen kunststof rolgordijnen tegenwoordig gemaakt worden van hergebruikte plastic flessen. De kwaliteit van deze gordijnen is net zo hoog of zelfs beter dan voorheen én je levert een bijdrage aan een beter en gezonder leefklimaat. Kies daarom dit jaar voor verantwoorde rolgordijnen, daar heb je niet alleen zelf voordeel van!

Veilige rolgordijnen

Naast duurzaamheid mag veiligheid ook niet ontbreken op het verlanglijstje dit jaar. Veilige raamdecoratie kan op meerdere manieren worden uitgelegd. Als eerste is het verstandig om rolgordijnen te kopen die met brandvertragende middelen zijn gemaakt, zonder uitstoot van gevaarlijke gassen. Kunststof hoeft echt niet altijd verontreinigd te zijn. Er zijn juist kunststoffen die schoner en veiliger zijn dan producten van meer natuurlijke materialen. Daarnaast kun je bij onraad gordijnen automatisch laten openen door ze te koppelen aan een slim alarmsysteem.

Zelfstandig zonder zorgen

Zet jouw woning aan het werk en houd meer tijd over om van het leven te genieten door je huis te automatiseren. Op de website van Somfy vind je allerlei slimme toepassingen die het leven wat aangenamer maken. We hebben zojuist al de koppeling met een alarmsysteem genoemd, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je bij zonsondergang de gordijnen automatisch laten sluiten. Daarnaast kun je via een slimme luidspreker de raamdecoratie in huis handsfree bedienen. Als je van huis bent dan openen en sluiten de rolgordijnen automatisch waardoor je huis er altijd bewoond zal uitzien. Goed tegen inbraak dus.  

Dit jaar woon je met meer comfort en minder zorgen!