Beauty

Zó föhn jij je haar net zo mooi als de kapper

Mika is terug met geweldige beautytips! Een tijdje geleden vroeg hij jullie dringende haar- en beautyvragen voor hem achter te laten. Benieuwd of jouw vraag beantwoord wordt? Lees snel verder!

Kijkersvraag 

Het is vandaag tijd om de allereerste kijkersvraag te beantwoorden. Annemarie stuurde de volgende vraag in: “Als ik naar de kapper ga dan föhnen ze het prachtig, maar de volgende dag kan ik het niet zelf. Waar moet je nou op letten bij het föhnen van je haar?”   

Gebruik de juiste producten 

Hier weet Mika gelukkig wel antwoord op. Het is goed om te weten dat het stylen van je haar, begint bij de producten die je gebruikt. Om volume in je haar te creëren, moet je het haar verstevigen van nat naar droog. Begin altijd met het preppen van je haar. Dit kun je doen met texture spray, volume spray of blowdry spray. Breng de ‘natte’ producten aan in je haar en föhn ze in de volgende stap droog. Zo verdwijnen als het ware de producten in je haren, maar geef je je haar wel extra stevigheid.   

Föhnen met een borstel 

Daarna kun je je haar stylen met een föhn en een ronde borstel. Het is ook belangrijk om na te denken over de grootte van je borstel. Als je een grotere borstel gebruikt krijg je meer volume bij de aanzet. Gebruik je een kleinere borstel, dan krijg je meer slag in de lengte van je haar.   

Extra volume? 

Om ervoor te zorgen dat je haar langer in model blijft, kun je direct na het föhnen kleefrollers aanbrengen. Wil je nóg meer extra volume in je haar? Pak er dan een toupeerkam bij en toupeer voorzichtig de aanzet van je haar. Vervolgens kun je nog wat haarolie aanbrengen in de lengtes van je haar. Dit verzorgt je haar en voorkomt dat je haar gaat pluizen. En vergeet niet: sluit altijd af met haarlak!

Heb jij ook een beautyvraag die je graag door Mika beantwoord door hebben? Stuur je vraag dan hier in!