Beauty

Zo verzorg je beschadigd haar

Mika is weer helemaal klaar om zijn beste tips op het gebied van beauty en haar met jullie te delen! Een tijdje geleden vroeg hij om jullie vragen voor hem achter te laten. Benieuwd of jouw vraag beantwoord wordt? Lees snel verder!

Vandaag beantwoordt Mika een vraag van Ingrid: “Ik ben 65 jaar en heb mijn haar geblondeerd. Ik doe er alles aan maar toch blijft het breekbaar en droog.”   

Blonderen is slecht voor je haar

We weten allemaal dat het verven van je haar eigenlijk helemaal niet zo goed is. Het is belangrijk om te weten dat het probleem eigenlijk al vaak bij je kapper begint. Blonderen is namelijk het chemisch kleuren van je haar. Veel kappers gebruiken bij blonderen waterstofperoxide van wel 6% tot 9%. Dit is een heel hoog percentage dat je haar aanzienlijk beschadigd. In plaats daarvan, kun je ook aan je kapper vragen of ze je haar willen blonderen met een peroxide van 2% tot 6%. De verf moet dan wel iets langer blijven zitten, maar zal je haar minder beschadigen.  

Beschadigd en droog haar?

Voorkomen is beter dan genezen, want beschadigd haar is moeilijk te herstellen. Gelukkig is het niet onmogelijk, en zal je met de juiste producten al een aardig eindje komen.  

Tijdens het blonderen worden de zwavelbruggen in je haar beschadigd. Een bonding product kan dit herstellen en zal ervoor zorgen dat je haar minder breekbaar wordt. Ook heeft je haar hydratatie nodig. Deze kun je halen uit bijvoorbeeld een masker, shampoo of conditioner.  

Laat jij je haar niet bij de kapper verven, maar doe je dit liever thuis? Dan kan het goed zijn om op zoek te gaan naar verf die je haar het minst beschadigd. Haarverf zonder ammonia kan dan een goede optie zijn.  

Verzorg je haar goed

Wees dus extra lief voor je haar. Om het net wat extra verzorging te geven, kun je ook verzorgende olie in je haar aanbrengen. Bijvoorbeeld kokosolie, arganolie of amandelolie. Dit kun je doen voordat je je haar gaat wassen. Je kunt de olie een aantal uurtjes laten intrekken, of je kunt er zelfs mee slapen. Zorg dan wel even dat je een handdoekje over je kussen legt. Let op, als je de olie uit je haar gaat wassen kan het gebeuren dat tijdens de eerste keer wassen alle olie nog niet volledig uit je haar gaat. Was het dan gerust nog een keer.  

Succes met het verzorgen van je haar!