Beauty

Zonnige beautytrends waar je lichaam blij van wordt

De zon laat zich steeds vaker zien en dat betekent dat het tijd is voor zonnige beautytrends! Onze beautyexpert Maaike is er weer om ons te vertellen welke trends we dit voorjaar absoluut niet mogen missen.

Wil je voorbereid de zomer ingaan? Dat komt helemaal goed met de tips van Maaike, van furrow 

Body shaping 

Op dit moment is ‘body shaping’ helemaal hip. We focussen ons steeds meer op schoonheid die van binnenuit komt. Dit zie je dit voorjaar niet alleen terug in de manier waarop we ons gezicht met meer liefde en tijd verzorgen, maar ook ons lichaam. De truien mogen de kast langzamerhand weer in en we kunnen weer lekker met blote benen en/of armen naar buiten! Tijd dus om ons lichaam even in het zonnetje te zetten. 

Het shapen van je lichaam 

We leren steeds meer manieren waarop we veroudering in het gezicht tegen kunnen gaan. Zo zie je de laatste tijd ook steeds meer manieren om je lichaam te ‘shapen’. Oftewel: wat strakker te krijgen. Wil je huidveroudering effectief tegengaan, dan is collageen het toverwoord. Collageen is een belangrijk eiwit dat je lichaam van nature heeft en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Vanaf je 25e neemt dit collageengehalte in je lichaam af met 1,5 tot 2 procent. Dat zie je niet alleen terug in de vorm van fijne lijntjes en rimpeltjes in je gezicht, maar kan je ook terugzien in een slapper wordende huid rondom je buik, billen en benen. Het kan dus geen kwaad om de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren! Een bindweefselmassage voor je lichaam is een hele natuurlijke manier om dit te doen.  

Om de aanmaak van collageen te stimuleren, kun je een shaping bord op je lichaam gebruiken. Hiermee zorg je voor een diepere massagetechniek waardoor je het onderhuidse bindweefsel prikkelt. Je masseert altijd naar je hart toe. Op die manier raakt je huid beter doorbloed, kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd en maak je lekker die onderhuidse verklevingen los. En het allerbelangrijkste natuurlijk: het stimuleert de aanmaak van collageen! 

Body contouring In het straatje van body shaping vallen ook ‘body contouring’ behandelingen. Deze behandelingen worden tegenwoordig steeds vaker uitgevoerd en zijn bewust bedoeld om de ‘contouren’ van je lichaam te accentueren. Maaike heeft hier twee verschillende behandelingen voor uitgeprobeerd, die je in de video hieronder kunt bekijken. 

Bij de eerste behandeling kreeg ze eigenlijk een ‘plaat’ op haar buik geplaatst die door middel van elektrische stimulatie je spieren aan het werk zet door spiersamentrekkingen te veroorzaken. In de 45 minuten dat ze hier lag heeft ze daardoor onbewust 54.000 (!) sit- ups gedaan. 

Ook heeft ze een behandeling uitgeprobeerd waarbij een zogenaamd ‘ONDA’ apparaat wordt gebruikt. Door middel van microgolven worden vetcellen aangepakt en wordt onderhuids je collageenaanmaak gestimuleerd. Dit werkt bijvoorbeeld goed tegen lokale vetophopingen, cellulitis en dus een slappere huid. 

Collageen Maar, wat heel erg belangrijk is om hierbij te benoemen is dat het effect van alle behandelingen het sterkst is wanneer je ook zelf ervoor blijft zorgen dat je collageengehalte op peil blijft. Als je dit op peil houdt, wordt de aanmaak van nieuw collageen door speciale behandelingen veel makkelijker gestimuleerd. Collageen werkt van binnenuit aan het verstevigen van je huid. Het versterkt de resultaten van zo’n behandeling, maar ook zonder behandeling kan het een groot verschil maken. Hiervoor kun je de zelf collageensupplementen innemen, zoals het anti-aging collageen complex van Revitaltrax.  

Vind je het fijner om collageenproducten te smeren, dan zijn er ook serums en crèmes die je hiervoor kunt aanschaffen. Toch is het goed om te weten dat als je collageen via supplementen tot je neemt, deze de juiste huidlagen kan bereiken. Hierdoor zie je niet alleen resultaat in je gezicht, maar op je hele lichaam. Het kan dus echt rimpels en lijntjes verminderen en volume terugbrengen. Ook zal je merken dat het je lichaamshuid steviger wordt en kan het zelfs helpen cellulitis minder zichtbaar te maken. Naast collageen zitten er in dit supplement van Revitaltrax ingrediënten verwerkt waar je huid en lichaam blij en sterk van wordt, namelijk vitamine Ester-C, zink en biotine. Die ingrediënten zorgen er ook voor dat je verschil kan gaan merken in je haren en nagels. 

Resultaat 

Let wel op: het herstellen van verloren collageen is niet mogelijk van de ene op de andere dag. Als je het supplement elke dag inneemt kan je binnen 1 tot 3 maanden verschil gaan zien in je gezicht. Het duurt wat langer voordat je resultaat ziet bij je billen, benen en buik. Na 6 maanden kan de zichtbaarheid van cellulitis verminderen. Zorg er ook voor dat je in deze lekkere zon goed blijft smeren met een SPF 30 op je gezicht, want blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat collageen sneller afbreekt.