Beauty

Zo kies je de perfecte foundation

Mika pakt opnieuw zijn grabbelton erbij. Hij beantwoordt vandaag een kijkersvraag van Daniëlle uit Den Helder. "Ik zou graag foundation willen dragen. Maar ik kom er niet uit welke kleur ik moet kiezen en hoe ik deze kies". Nou Daniëlle, hier helpt Mika je graag mee!

Je hebt het vast wel eens gezien of zelf meegemaakt; als je niet de juiste kleur foundation kiest dan ziet het eruit alsof je een masker draagt. Dat geeft helemaal niet, het kan de beste overkomen. Natuurlijk wil je dit veel liever voorkomen, en daarom zijn we extra blij met de vraag van Daniëlle. 

Als je een nieuwe foundation gaat kopen is het van belang dat je de juiste kleur kiest. De juiste kleur zal wegvallen in je huid, zodat je een heel natuurlijk effect krijgt. Ga dus niet voor een kleur die té licht of té donker is.  

Welke ondertoon is jouw huidskleur? 

Bij het kiezen van een foundation is het belangrijk dat je weet dat er twee verschillende ondertonen qua huidskleur zijn. Je kunt een warme ondertoon hebben: dan is je huid geler van kleur. Je kunt ook een koele ondertoon hebben: dan is je huid meer roze van kleur. Ten slotte kun je ook een neutrale ondertoon hebben. Als je blond bent heb je vaak een roze huidtint en als je donkerder haar hebt dan ben je vaak geliger.   

Een leuk trucje hoe je ook achter de ondertoon van je huid kan komen is om te kijken of juist gouden, of zilveren -sieraden mooier bij jouw huid staan. Past goud beter bij jouw huidskleur, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Past zilver beter bij jouw huidskleur, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. 

Kom je er echt niet uit, dan kun je altijd nog naar de aderen in de binnenkant van je pols kijken. Zijn jouw aders groen, dan heb je een warme ondertoon. Als je paars/blauwe aders hebt, dan heb je een koele ondertoon. Groen/blauwe aderen duiden op een neutrale ondertoon. 

Test de kleur op je huid

Het blijft een kwestie van de foundation op je huid durven te testen. Test een beetje foundation op je kaak, pols en hals om zo de perfecte kleur te kiezen. Belangrijk is dat je géén duidelijke streep van de foundation ziet. Dan is het je juiste kleur. Als de foundationkleur wegvalt in je huid, dan heb je waarschijnlijk een goede match te pakken.  

Kleuren met elkaar mengen 

Tot slot deelt Mika de tip dat het een goed idee is om twee foundationkleuren aan te schaffen. Een zomerkleur voor als je wat bruiner bent en een winterkleur voor als je wat bleker bent. Deze kleuren kun je met elkaar mengen, zodat je altijd je eigen perfecte kleur kunt samenstellen.  

Tanning drops of zelfbruiner 

Maak jezelf in de winter vooral niet bruiner met foundation, want dit kan onnatuurlijk ogen. Maak in plaats daarvan gebruik van tanning drops of zelfbruiner. Doe dit voordat je naar bed gaat, want dan kan het goed intrekken. Zo word je wakker met een lekker kleurtje!