Beauty

Zo breng je perfect je mascara aan voor volle wimpers!

Mika pakt vandaag zijn grabbelton er weer bij. Vandaag beantwoordt hij de kijkersvraag van Ansje. “Hoe kan ik het beste mijn mascara aanbrengen en hoe voorkom ik dat het overal zit of gaat lopen?” Nou Ansje, gelukkig weet Mika het!  

Waterproof mascara 

Misschien vanzelfsprekend, maar een waterproof mascara is misschien wel de belangrijkste tip als het gaat om het uitlopen van je mascara. Het is wat rottig om ‘s avonds eraf te halen, maar het loopt niet. En een waterproof mascara is al helemaal fijn voor deze tijd van het jaar. Want de warmere dagen komen er weer aan. Ook als je op vakantie bent of lekker wilt zwemmen, maar niet helemaal make-uploos de dag door wilt komen, is waterproof mascara een essentieel beautyproduct. 

Verse mascara  

Wist je dat je om de drie maanden je mascara moet vervangen? Zo houd je je mascara vers en krijg je niet van die droge mascara. De tip om je mascara zo vers mogelijk te houden is om niet te veel te pompen. Hierdoor droogt de mascara uit en ontstaan er klonten op je borsteltje. Draai je mascara in plaats van pompen.  

Als je deze tips volgt en een goede mascara hebt, dan hoef je ook niet zoveel lagen aan te brengen. Hierdoor voorkom je ook weer dat alles overal gaat zitten.  

Mascara primer

Wil je meer volume? Gebruik dan een mascara primer voordat je je mascara aanbrengt. Dit is een witte mascara die je onder je zwarte mascara aanbrengt. Breng na de primer je normale mascara in zigzagbewegingen aan. Doe dit vanaf de aanzet naar de punten. Zo worden je haartjes dikker en heb je vollere wimpers. 

Begin met je mascara 

Zelfs de beste visagisten overkomt het wel eens: knoeien met mascara. Maak je er vooral niet al te druk om. Wil je nou een hele oog-look maken? Begin dan met de mascara. Dan kan je lekker knoeien en het weer makkelijk weghalen. Dan kan je daarna rustig de rest van je oogmake-up aanbrengen.  

Extra tip: warme wimperkruller 

Is de primer nog niet voldoende voor een volle wimper-look? Gebruik dan eens een wimperkruller voordat je begint met het aanbrengen van de primer en mascara. De wimperkruller zorgt ervoor dat je wimpers lekker in de krul zitten en optisch nog volumineuzer lijken. En een goeie tip is om de wimperkruller even op te warmen. Doe dit door je föhn op z’n allerwarmst te zetten en even 20 seconden blazen. Zo blijft je krul nét even wat beter en langer zitten.

 

Wil jij zien hoe Mika zijn mascara aanbrengt? En wil je de tips eens rustig bekijken? Kijk dan de video hieronder.