Beauty

Collageen slikken: wondermiddel of niet? 

We hebben het al vaker over dé beautytrend van 2022 gehad: collageensupplementen. Onze beautyexpert Maaike Dorsteen zweert erbij, maar werkt het ook echt? 100 vrouwen uit het Koffietijd-testpanel zochten het voor ons uit.  Honderd vrouwen uit het Koffietijd-testpanel gingen twee maanden lang aan de slag met dé beautytrend van 2022: collageensupplementen. Werken de collageensupplementen echt? Zij vertellen je het!  

Collageen: hoe zit het ook alweer? 

Collageen is een eiwit dat je lichaam van nature in zich heeft. Het zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van je huid. Na je 25e neemt je collageengehalte af. Dit is helaas te merken aan de elasticiteit en de stevigheid van je gezicht en lichaam. Zo kunnen fijne lijntjes en rimpels erger worden of kan je huid rondom je buik, billen en benen slapper worden.  

Een strakke huid is iets wat elke vrouw natuurlijk wil. Ook na je 25e. Door collageensupplementen te nemen kan je je collageengehalte een beetje op peil houden. Bijvoorbeeld met Revitaltrax Anti-Aging Collageen Complex. Ons Koffietijd-testpanel mocht dit product testen en zien of het supplement echt werkt.  

Wondermiddel of niet? 

Het collageensupplement neem je in door het te mengen met thee, sap of water. Het product bevat hele kleine collageenmoleculen, waardoor je maag- en darmstelsel het niet makkelijk kunnen afbreken. Heel simpel in te nemen dus.  

De vrouwen uit het testpanel testten het collageensupplement in combinatie met een vitamine C serum voor het gezicht. Vitamine C is namelijk ook een essentieel ingrediënt als het gaat om collageen aanmaken. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak ervan. De testpanelleden gebruiken de producten nu twee maanden en zijn er erg over te spreken.  

Bekijk de resultaten van de Koffietijd-testpanelleden in de video hieronder.  

Routine

Veel vrouwen vinden het lastig om het innemen van collageen te verwerken in hun dagelijkse routine. Maar dat is een kwestie van tijd. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Het wordt vanzelf een ritueel waar je niet meer over hoeft na te denken, zoals het poetsen van je tanden of dagcrème smeren. Voeg bijvoorbeeld het collageen toe aan je ontbijt. Het is namelijk erg belangrijk om het product dagelijks in te nemen, zo zullen de resultaten namelijk het meest doeltreffend zijn.  

Maaike voegt zelf het collageensupplement toe aan haar smoothie in de ochtend. Deze smoothie zit bomvol antioxidanten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Het is supermakkelijk om te maken, en heel lekker en gezond. Je hebt alleen maar spinazie, blauwe bessen, avocado, banaan, chiazaad, (kokos)water, het collageen en natuurlijk een blender of staafmixer nodig. En een extra tip van Maaike om de smoothie nog lekkerder te maken: vries de bananen in. Dan is je smoothie lekker koud en kan je de dag fris starten.  

Lees hier de goede werking van de ontbijtsmoothie en vind het recept.   

Geduld is een schone zaak... 

Je moet vooral veel geduld hebben, wanneer je resultaten wilt zien. De meeste vrouwen zullen als eerste resultaat zien in het gezicht en de hals. Na drie maanden is de kans groter dat er ook lichamelijke effecten te zien zijn. In het supplement zitten namelijk ook vitamine Ester-C, zink en biotine verwerkt. Dit kan van positieve invloed zijn op de stevigheid en elasticiteit van je botten, spieren en gewrichten. Het werkt voor veel vrouwen die geopereerd zijn ook erg goed bij het herstel. Daarnaast kunnen ook de haren en nagels sterker worden en na een half jaar kan zelfs de zichtbaarheid van cellulitis verminderen. De vrouwen uit het testpanel zien nu al resultaten, maar deze zullen alleen maar beter worden als ze het nog langer gaan gebruiken.  

“Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar zie het nemen van collageen als sporten. Je moet het blijven volhouden om resultaat te zien”, aldus beautyexpert Maaike Dorsteen.  

Benieuwd hoe de rest van de testperiode bevalt? Houd dan onze website en socials in de gaten.