Vrije tijd

Rustgevend en idyllisch: deze theetuinen wil je bezoeken

Met je voeten in het gras, genietend van Oma's Appeltaart en natuurlijk een kop thee. Het theetuin seizoen is geopend! Dé plek waar je gelukkig wordt van de omgeving en waar je de dagelijkse sleur kunt vergeten tijdens een fiets- of boottochtje. Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans neemt je mee naar drie fijne plekken waar je gegarandeerd blij van wordt.

Eerder nam Marleen je al mee naar de theetuin van Flora Batava. Maar Nederland kent meer theetuinen waar je van thee en de natuur kunt genieten. 

Theetuin Overleek - Monnickendam

Marleen noemt deze plek 'De parel uit de polder'. Van het karakteristieke houten pand tot de kippen die overal tussendoor scharrelen: álles is leuk aan Theetuin Overleek. Deze theetuin is een echt familiebedrijf waarbij elk gezinslid een bijdrage levert. Moeder Marianne bakt de heerlijkste taarten, dochters Eveline, Marlies & Marjolein serveren met liefde de beste koffie en thee met lekkers.

Nee, op deze plek blijft het niet bij één uurtje. Je kunt jezelf hier de hele dag vermaken! Combineer bijvoorbeeld de theetuin met een tocht in de fluisterboot. Vader Ton neemt je mee voor een tochtje door de polders van Waterland. Een extra tip van Marleen: neem meteen een picknickmand mee vol met huisgemaakt lekkers!

Theetuin 't Einde - Zuiderwoude

Theetuin 't Einde is één van de meest idyllisch gelegen theetuinen van Nederland. Het biedt namelijk aan drie kanten uitzicht over de weilanden. Volgens Marleen is het daar ultiem genieten. Extra fijn is de bereikbaarheid: 't Einde ligt namelijk aan prachtige fiets-, wandel- en vaarroutes. Ook het eten is daar verrukkelijk. Alles uit eigen keuken is supervers. De eigenaresse bakt ook de lekkerste wortel-, appel- en bosvruchtentaarten. Allemaal huisgemaakt! Het is onmogelijk kiezen. 

Het Schoolhuis - Holysloot (Amsterdam)

Zoek je een theehuis dat dichterbij de stad ligt? Dan is Het Schoolhuis is perfect voor je. Deze locatie is makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal. Huur hier een fiets en je fietst binnen enkele minuten de stad al uit. Het zal je verrassen hoe snel je in de polders staat! Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, taart en lunch. Maar ook dineren is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Heb je wat te vieren? Geef hier je feest of bruiloft: alles wordt tot in de puntjes verzorgd!

Benieuwd hoe de theetuinen eruitzien? Bekijk dan de onderstaande video!

  

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.