Mode

Vind jouw ideale kledingkast met dit stappenplan

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kledingkast, kan het grote aanbod je overweldigen. De keuze is reuze! Aan de ene kant is het fijn dat er zoveel verschillende opties zijn.

Aan de andere kant maakt dit het ook lastig om keuzes te maken. Hoe vind je een kledingkast die écht bij jouw wensen past? Met onderstaand stappenplan helpen we je graag op weg bij deze zoektocht.

Stap 1: Bepaal het formaat

Het formaat van de kledingkast speelt een belangrijke rol. Het is daarom verstandig om van tevoren de ideale afmetingen te bepalen. Er zijn hele compacte kledingkasten van 150 centimeter breed, maar ook heel grote kasten die juist geschikt zijn voor een luxe kledingkamer. Meet de ruimte waar jouw nieuwe kast komt te staan nauwkeurig op om miskopen te voorkomen.

Stap 2: Breng jouw kleding in kaart

Als je het formaat hebt bepaald, kun je gaan kijken naar de indeling van de kast. Breng hiervoor eerst al jouw kleding in kaart. Van welke categorie heb jij de meeste items in de kast? Heb je erg veel lange jurken en rokken of juist meer broeken en simpele shirts? Deze informatie is belangrijk om uiteindelijk de juiste indeling te bepalen.  

Stap 3: Kijk naar de indeling van de kast

Als de indeling van de kast naadloos aansluit op jouw kledingstukken, maak je optimaal gebruik van alle ruimte. Voorbeeld: Als je veel jurken en rokken draagt, is het handig om te kiezen voor een kledingkast met veel ophangruimte.

Vouw je liever al je kleding op? Dan zoek je een kast met extra veel legplanken en/of lades. Je kunt de indeling eventueel optimaliseren met gebruik van ladeverdelers of kleine mandjes. Dit is vooral erg handig om ondergoed netjes op te bergen.  

Stap 4: Bepaal het type deuren

De deuren zijn ook niet geheel onbelangrijk. Vaak zijn opslaande deuren de goedkoopste en meest voor de hand liggende keuze. Maar als er beperkte ruimte is, is een kledingkast met schuifdeuren nog handiger. Bepaal daarnaast of de kastdeur wel of geen spiegel moet hebben. Dan kun je hier ook rekening mee houden tijdens het (online) shoppen.  

Stap 5: Kies de gewenste stijl

Richt je tot slot op het uiterlijk van de kast. Welke stijl past het beste bij de slaapkamer of kledingkamer? Houd rekening met het kleurenpalet en materiaalgebruik. De materiaalkeuze heeft ook invloed op het gewicht, de prijs en de duurzaamheid van de kledingkast. Zo is spaanplaat goedkoop en licht van gewicht. Een kledingkast van MDF is juist sterker, maar heeft ook een hoger prijskaartje.