Beauty

Slap en futloos haar? Dit moet je doen om sterk en volumineus haar te creëren.

Het zonnige lenteweer stoomt ons klaar voor een warme zomer. Maar dit weer kan er ook voor zorgen dat je perfecte haarcoupe binnen no time is uitgezakt. Onze mooimaker Mika weet als geen ander wat je hiertegen kunt doen!

Wassen

Er zijn kleine dingen die vaak al een groot verschil kunnen maken. Bij ouder worden hoort (voor de meeste mannen en vrouwen) ook dunner wordend haar. Dus het is helemaal niet gek als je het idee hebt dat je harder je best moet doen voor wat meer volume dan een paar jaar geleden. 

Het creëren van volume begint bij de producten waarmee je je haar wast. Dit heeft namelijk invloed op hoe je de dagen na het wassen het haar moet behandelen. Kies daarom voor een volumeshampoo. Een volumeshampoo is een lichtgewicht shampoo die het haar niet verzwaart en het bevat geen schadelijke ingrediënten. Zo'n shampoo zorgt ervoor dat het haar een beetje stug blijft en stevig blijft aanvoelen. Hierdoor behoud je het meeste volume na het wassen. 

Föhnen

Na het wassen is het tijd om te föhnen. Wanneer je het haar gaat droogföhnen, is het belangrijk om de plukken die je föhnt stuk voor stuk af te laten koelen. Eigenlijk moet je je haar zien als kaarsvet. Wanneer je het warm maakt is het kneedbaar en zodra het afkoelt behoudt het zijn vorm. Je haar doet eigenlijk hetzelfde. 

Als je volume op de aanzet wilt stimuleren, leg dan na het föhnen van een pluk, de pluk de tegenovergestelde kant op van waar het haar naartoe valt. Zodra je de pluk terugslaat zul je zien dat het volume veel meer aanwezig is. 

Borstelen

Het is tijd om het haar in model te gaan brengen. Dit start natuurlijk met het borstelen van het haar tijdens en na het föhnen. Hiervoor heeft Mika nog een leuke tip: kijk eens kritisch naar de borstel die je gebruikt.  

Er zijn onwijs veel borstels op de markt. Als je een pluizige haar structuur hebt kan je het beste kiezen voor een borstel met synthetische pinnen en keramische basis. Als je de deze borstel namelijk gebruikt tijdens het föhnen van je haar wordt de keramische basis ook heet waardoor het je haar meer polijst. Als je gladder haar hebt, kun je beter kiezen voor een borstel met echt haar. Zo’n borstel zorgt ervoor dat de structuur van het haar wat wolliger blijft waardoor het dikker oogt. 

Als je meer aanzet wil creëren let dan op: hoe groter de diameter van de borstel, hoe meer volume! 

Touperen

Als we bij dit onderwerp aankomen roept Mika meteen: “Touperen, touperen, touperen!” Je toupeert het haar door met de fijne naalden van een kam de kleine haartjes terug naar de aanzet te duwen. Dit geeft direct veel volume. Daarna borstel je de oppervlakte glad zodat de bovenkant van het haar er glanzend uit blijft zien. Let er hierbij op dat je niet te hoog begint. Je wil namelijk dat het haar niet te wild wordt en ook niet afbreekt.  

Als je gevoelig haar hebt kan je een toupeerspray gebruiken. Die breng je na het föhnen aan op de aanzet en zorgt voor een toupage effect zonder te touperen. Je maakt een scheiding, trekt een pluk de andere kant op van waar deze naartoe valt (net als bij het föhnen van je haar), je brengt de spray aan op de aanzet en zet de warme föhn er een paar seconden tegenaan. Dan flip je pluk terug en that’s it! Vervolgens fixeer je de boel met haarlak.  

Veel mensen weten het niet, maar die punten kun je ook touperen! Dit doe je in dit geval niet met een kam zoals bovenop, maar met een 50/50 borstel. Dit is een borstel die voor 50% synthetisch is en voor 50% uit echte haren bestaat. Hiermee boetseer je eigenlijk gewoon de onderkant tot je tevreden bent.

Droogshampoo

In principe zou je nu klaar kunnen zijn met je haarroutine, maar als je tóch nog een beetje volume mist heeft Mika nog een goede tip. Droogshampoo is een topproduct om het wassen van je haar uit te kunnen stellen. Maar, je kan het ook heel erg goed gebruiken op schoon haar om meer volume te creëren! Een poederige droogshampoo zorgt meteen voor verdikt haar. Eigenlijk haalt het het slappe gevoel van net gewassen haren weg. Gebruikt het op de aanzet van je haar en eventueel door de lengtes, dan zit het direct zoals het eigenlijk op dag 3 na het wassen zou zitten.  

Haarsupplementen

Naast de styling voor je haar van buiten, kan je het haar ook van binnenuit een handje te helpen door een haarsupplement te nemen. Mika raadt ons de Hair Volume tabletten van New Nordic aan. Deze neem je dagelijks in bij een maaltijd naar keuze. Er zijn ook gummies (snoepjes) van, voor als je niet van tabletten houdt. Alle voedingsstoffen die je binnenkrijgt via je eten en supplementen leveren eigenlijk de bouwsteunen voor je haargroei. Met deze supplementen help je je haren dus eigenlijk een handje van binnenuit.   

Deze haarsupplementen bestaan uit een mix van kruidenextracten, vitamines en mineralen. Eigenlijk zijn de belangrijkste ingrediënten appelextract, biotine, zink en koper. Biotine en zink ondersteunen met name de groei van het haar en houden het haar sterk. Koper draagt bij aan een normale pigmentatie van het haar. 

Je kan met name in de eerste maanden gaan merken dat je haar gezonder en sterker wordt. De slijtage wordt minder. Zoals ook in de compilatie te zien is hieronder kun je gaan merken dat plekjes met minder haar weer wat voller worden. Bedenk je wel dat het, met name wanneer je langer haar hebt, even kan duren voordat je de verschillen ziet. Dit supplement voedt de haarwortel van binnenuit waardoor het natuurlijk alleen invloed heeft op het nieuwe haar wat uit je hoofdhuid komt.