Entertainment

Dyanne Beekman is 50 jaar: "Ik bruis!"

Ook dit seizoen gaf Dyanne Beekman Koffietijdkijkers een prachtige metamorfose. Ze liet vijf vrouwen stuk voor stuk zien hoe je jezelf op nummer 1 kunt zetten. Maar deze week staat een ander thema bij haar centraal: 50 worden!

Bij Koffietijd hebben we al uitgebreid stilgestaan bij 50 worden. Zo vierden Quinty, Pernille en Vivian deze mooie mijlpaal en gingen we in gesprek met andere 50-plussers. Dyanne Beekman is op 2 mei 50 geworden. Hoe staat zij daarbij stil?

Groot feest

Wie jarig is, die viert natuurlijk feest! Zeker als het gaat om zo'n bijzondere leeftijd. Dyanne en haar team organiseren daarom op 7 mei een event waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt een bomvolle en diverse dag, waar je je bijvoorbeeld kunt laten adviseren door stylisten. Ook alle vrouwen uit de Koffietijdmetamorfoses van Dyanne zijn die dag aanwezig. “Ik heb ontdekt dat er behoefte is aan een community van vrouwen die zichzelf kwijt zijn geraakt. Ik wil ze met elkaar verbinden én in het zonnetje zetten”, legt Dyanne uit.

Op 7 mei verzorgt Dyanne zelf de opening en zal er uitgebreid worden stilgestaan bij 50 worden en zijn. En één ding staat die dag voor Dyanne voorop: vier het leven! “Dat is wat ik die dag nog meer wil uitstralen!” 

50: beklemmend of bevrijdend?

Voor Dyanne is het 50 worden steeds meer een bevrijding. En ondanks dat zij ook heus wel eens haar moeilijke momenten beleeft, vindt ze het fijn om deze leeftijd te mogen halen. “Ik vind het eigenlijk wel lekker om te zeggen dat ik 50 ben. Het voelt alsof het zo mag zijn zoals het is”, legt ze uit.  

50 worden is dus niet zo'n ding voor haar, al is ze er wel heel erg mee bezig. Voor Dyanne komt alles bij elkaar nu ze 50 wordt: het overlijden van haar moeder, de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, waar veel klanten van haar wonen. “Het voelt alsof alles bij elkaar komt bij 50”, legt ze uit. “Maar ik ben wel 10 jaar wijzer dan toen ik 40 werd. En dat wil ik vertellen en delen. Dicht bij jezelf blijven klinkt truttig, maar als je dat doet, komt altijd alles weer goed”, vertelt ze. Boven alles is Dyanne vooral heel dankbaar dat ze 50 mag worden en daar staat ze dan ook uitgebreid bij stil.  

Hoe zet Dyanne zichzelf op Nr. 1? 

Bij Koffietijd zette Dyanne de afgelopen jaren veel vrouwen op Nummer 1. Maar hoe doet zij dat eigenlijk bij zichzelf? Dyanne legt uit dat ze zich altijd bewust probeert te zijn van dat zijzelf belangrijk is, al helemaal door het 50 worden. Maar ook voor haar is dat soms moeilijk. “Ik was het de laatste tijd stiekem even kwijt en ik ben net op tijd gered”, vertelt ze.  

En met het 50 worden komt natuurlijk ook het terugkijken op het leven. Ook Dyanne is daarmee bezig. Als ze denkt aan de jongere versie van zichzelf ziet ze iemand die veel met kleren en uiterlijk bezig was. Maar dat is nu wel anders, “nu ben ik écht ouder”, vertelt ze.  

Het leven als 50'er

Nu ze de 50 heeft behaald is het natuurlijk ook vooruitkijken geblazen. En Dyanne heeft grootse plannen. “Ik zou het gaaf vinden om met meer bedrijven dingen te mogen doen en verschil te maken op het gebied van arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. Daar ligt mijn kracht. Ik zou ‘Nummer 1’ groter willen maken, zodat dat echt een grote community wordt’, legt ze uit. Gelukkig zit Dyanne vól energie om daar de komende jaren mee aan de slag te gaan. En 50 worden is daarvoor een mooie start. “Al met al vind ik het heel gaaf om 50 te worden. Ik bruis!”