Entertainment

Downton Abbey is terug!

Na zes seizoenen en een gelijknamige film kunnen we eindelijk weer genieten van een vervolg: 'Downton Abbey: A New Era'. Entertainmentdeskundige Eline de Ruig vertelt ons alle ins & outs.

Nog leuker

Als we de echte diehard fans mag geloven, vinden vele zelfs de tweede film (deze dus) veel leuker. Eline heeft zich ook erg vermaakt: "Het voelt een beetje als een rëunie en het is vooral ontzettend genieten om naar de 87 jarige Maggie Smith te kijken."

Het verhaal

In de film keert de cast weer terug om van Downton Abbey naar de Franse kust af te reizen om het mysterie te ontrafelen over de villa die de gravin heeft geërfd. Ondertussen wordt er ook nog eens een film opgenomen op hun landgoed. Iets waar niet iedereen even blij mee is.. 

Het script is wederom gemaakt door Downton-maker Julian Fellowes. "Het is ontzettend knap hoe hij elk karakter een eigen moment en verhaallijn weet te geven. Prachtig gemaakt, mooie kostuums, mooi decor, alleen soms een tikkeltje langdradig. Maar ach, als dat het enige is...." Aldus Eline.

Een andere tijd

De film speelt zich af in een totaal andere tijd dan waarin we nu leven. Wij vroegen ons af; hoe hebben ze dat zo goed weten te verfilmen?

Eline vertelt ons dat dat er goed gelet is op de kleine details uit die tijd of dingen die toen 'speelden'. Als kijker kunnen we zelfs even genieten van een klein lesje geschiedenis over de opkomst van de eerste geluidsfilm. Dat er een 'film in een film' werd opgenomen zorgde soms ook voor verwarrende momenten. "Welke props hoorden bij de 'nepfilm' en wat waren attributen van henzelf, het leek soms heel erg op elkaar. Of wanneer er 'cut' werd geroepen, hoorde dit bij de scene in de film of een eigen scene?"

Wat ook heel uniek is, is dat ze hebben gefilmd op de Edinburgh's Royal Yacht Britannia. Een jacht met een grote geschiedenis. Deze jacht werd altijd gebruikt door de Royal family. Het was voor hen heel bijzonder om er rond te lopen en familiefoto's van de koningin van zo dichtbij te zien.

En ondanks dat de serie al een tijd is gestopt, is er voor de fans zelfs hoop op nóg een vervolg. Zo laat Hugh Bonneville weten 'wie weet als het een succes wordt, komt er nog een derde film'. Wij kunnen nu al niet wachten!

 

Ben je benieuwd geworden? Je kunt hier de trailer zien!