Beauty

Basis make-up voor 40+ vrouwen

Met het ouder worden ontstaan (helaas) ook rimpels en fijne lijntjes. Je wilt voorkomen dat je make-up tussen deze fijne lijntjes gaat zitten. Gelukkig weet onze mooimaker Mika hoe! Hij vertelt je welke basis make-up je het beste kunt gebruiken.

Hydrateren 

Begin altijd met het hydrateren van je huid. Dit kun je doen met een lotion of dagcrème. Het hydrateren van de huid zorgt ervoor dat je huid al verzadigd is van vocht. De make-up wordt dan minder snel opgenomen door je huid en door je fijne lijntjes.

Primer

Een primer zorgt ervoor dat alle roodheid in je gezicht verdwijnt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je fijne lijntjes een beetje opgevuld worden. Zo kan de make-up hier minder snel in blijven hangen. 

Concealer

Een concealer gebruik je voor oneffenheden, zoals donkere kringen, vlekjes of puistjes. Breng je concealer altijd lokaal aan, ga niet je hele gezicht met de concealer insmeren. Dus alleen op de oneffenheden die je wilt wegwerken of op plekken waar je je gezicht wilt oplichten. Een concealer is namelijk wat lichter dan je foundation en dus niet jouw huidskleur.

Cream to powder foundation

Mika is helemaal fan van zijn laatste ontdekking: cream to powder foundation. En het is helemaal geschikt voor de 40+ huid. De naam zegt het al, de foundation is eerst een crème die je makkelijk kunt smeren en verandert daarna in een poeder. Doordat de crème hydrateert gaat de foundation minder in je lijntjes zitten. Daarnaast hoef je ook niet meer af te poederen, want de foundation heeft een matte finish. 

Hopelijk heeft Mika je genoeg inspiratie gegeven voor je basis make-up. Wil jij zijn tips nog eens rustig bekijken en zien hoe de producten werken? Kijk dan de video hieronder.