Column

Seks, S10 en Sixpack jurk - het was me het lifestyleweekje wel weer

Nouveau’s hoofdredacteur Claudia Straatmans tipt elke week de leukste lifestyle weetjes. Dit keer vooral over jurken!

Nederlandse jurk: top of flop?

Deze keer draait het om jurken, jurken en nog eens jurken. Het Eurovisie Songfestival vindt immers plaats en daar draait alles om doldwaze creaties. Er werd zelfs jarenlang een Barbara Dex Award uitgereikt, een prijs voor niet de mooiste, maar de slechts geklede artiest van de avond. Ooit was er namelijk een Belgisch zangeresje genaamd Barbara die bekende haar eigen jurk in elkaar te hebben genaaid. Laat het maar aan het Songfestival-circus over om daar iets komisch mee te doen.

Inmiddels bestaat deze Dex-trofee niet meer, maar volgens sommige kijkers had Nederland hem anders bij de officiële opening dit jaar gewonnen. De roze, eerste jurk, van S10 kon namelijk niet op veel goedkeuring rekenen. Het is notabene een haute couture Viktor & Rolf. Op nouveau.nl gingen sommige mensen helemaal los en beschreven de outfit met opmerkingen als: ‘de kleerhanger zit er nog in’. Oordeel zelf hier. Persoonlijk vind ik S10 een kanjer van een vrouw met een mooi emotioneel lied, ik gun haar zaterdag in de finale alle geluk van de wereld.  

Sixpack jurk

Nog een spraakmakende jurk, maar dan om het gespierde lijf van koningin Letizia van Spanje. Door de inkeping keek je zo naar haar sixpack. Zo veel onthulling, dat zien we Máxima niet snel doen (ook al heeft zij daar ook het figuur voor).

Pittige seks-uitspraken

Het was sowieso een roerig weekje, er kwam een taboedoorbrekend boek van Milou Deelen uit met pittige seks-uitspraken door veertien bekende Nederlandse vrouwen. Wij vonden vooral deze van Tjitske Reidinga ontroerend opvallend.

Gezondheidshype: koud afdouchen

Gelukkig kunnen we altijd nog koud afdouchen om de gemoederen weer wat te bedaren. We zetten de leukste voordelen van deze gezondheidshype voor je op een rij.

Must read

En mag ik nog een boek aanbevelen? Aaltje van Zweden is getrouwd met de beroemde dirigent Jaap van Zweden en moeder van een zoon met autisme. Ze schreef een indringend en aangrijpend boek over ‘kwetsbaren in de samenleving’. Ik houd niet zo van het woord moeten, maar dit is echt een must read. Lees hier hoe Aaltje’s band met haar eigen moeder is. 

Liefs,
Claudia