Entertainment

Anneke Blok houdt niet van horror: 'Spoel spannende stukken door'

Actrice Anneke Blok mag een nieuw genre op haar CV zetten. Ze speelt namelijk in de nieuwe Nederlandse horrorfilm 'Moloch'. Een genre waar ze eerlijk gezegd niet van houdt. "Ik vind het vreselijk! De spannende stukken spoel ik door." Bij Koffietijd spreken we haar over haar nieuwe rol.

Horror is vreselijk

Als we de actrice vragen wat ze van horror vindt, is haar antwoord heel helder. "Ik kijk nooit naar horror! Alleen 'The Shining en Silence of the Lambs' heb ik gezien. Vre-se-lijk! Die beelden blijven mij daarna achtervolgen. Waarom zou ik dat mezelf aan doen?" Toch vond Anneke het leuk dat ze werd gevraagd om in een horrorfilm te spelen. Al moest ze natuurlijk wel auditie doen. "Het stond niet op mijn bucketlist, maar ik wilde dit heel graag meemaken."

Ondanks dat Anneke heel graag deze rol wilde, had ze zich wel een beetje vergist. "Spelen in een horrorfilm is heel anders dan andere genres. Je kan namelijk niet lekker voluit acteren. Het is heel erg gedecoupeerd en ik stukjes geknipt. Als iemand een mes in mijn keel steekt, wordt dat in superveel stukjes geknipt. Soms moet ik dan net over een stukje schaamte heen." 

Geknipt als moeder

In de film 'Moloch' speelt Anneke Elske. Wederom een moederrol. Anneke speelt eigenlijk altijd de rol waarin ze moeder of oma is. Zo heeft ze al verschillende moeder en oma-namen op haar naam staan. Gerda, Boukje, Hansje, Elske, Mieke, Lenie: het houdt niet op. "Ja, het is ongelooflijk. In 'Silverstar' was het ook weer raak: 'Jenny'. Het ligt aan mijn hele voorkomen natuurlijk. Het is mijn postuur. Daarom word ik toch altijd als moeke gescout."

Gelukkig vindt Anneke het juist leuk om een moederrol te spelen. "Het leukst vind ik het als het een rol is waar wat gebeurt. Bijvoorbeeld bij Elske in 'Moloch'. Daarentegen gebeurt er bij 'Foodies' niet zoveel met ouders. Vaak haal ik dan mijn plezier uit andere acteurs en de gesprekken die we voeren. Maar acteren in 'Moloch' is net wat interessanter."

Anneke kan zich goed inleven als moeder, omdat ze zelf twee zoons heeft. Twee zoons die ook beiden in de mediawereld werken. De één is journalist en de ander regisseur. Benieuwd naar het hele interview? Bekijk de video hieronder.