Gezin

Het succes van Titus en Fien

Het tovenaarsduo Titus en Fien is enorm populair met hun theatershows, tv-programma's en boeken. En wie kan ons daar het beste over vertellen? Juist, Michael van Hoorne en Esther van Santen of te wel: Titus en Fien.

Wie zijn Titus en Fien eigenlijk?

Titus en Fien zijn zo'n 10 jaar geleden ontstaan als onderdeel van sprookjesvoorstellingen. In eerste instantie kwamen ze eenmalig voor in een van die musicals. Ze merkten echter dat de kinderen én hun ouders super enthousiast weren door het duo. Ze besloten dat Titus en Fien een vast onderdeel werd van de sprookjes van Van Hoorne. Niet veel later zijn ze met Titus en Fien ook online en op TV dingen gaan doen met onder andere de serie ‘Titus en Fien Passen Op’. Michael en Esther gaan dan als Titus en Fien langs bij kinderen om een dagje op te passen.  

Voor kind en ouder

Als je wil dat een duo of een karakter goed aanslaat is het natuurlijk belangrijk dat kinderen het grappig vinden. Bij Titus en Fien merk je dat het ondeugende karakter goed aanslaat bij de kinderen volgens Entertainmentdeskundige Eline.  

Ze vertelt verder: “Kinderen vinden het gewoonweg heel grappig vinden als iemand buiten het boekje kleurt en tegen de regels aantrapt. Ze houden er net zoals Titus van om constant mensen te laten schrikken of ondeugende grapjes uit te halen. De show gaat natuurlijk ook van grap tot grap tot grap, dus er valt ook gewoon heel veel te lachen voor de kinderen in de zaal.” 

Niet alleen de kinderen kunnen lachen, voor de ouders zitten er genoeg grappen tussen die alleen zij zullen snappen. Dat het hele gezin kan lachen door Titus en Fien maakt dat het waarschijnlijk zo populair is geworden de afgelopen jaren.  

Een eigen show

Het duo is zelfs zo erg in trek dat Titus en Fien vorig jaar een eigen zomershow hebben gekregen. Voor Esther was het “Bizar, maar echt zo gaaf. Veel gaver dan ik ooit had kunnen voorstellen. We staan daar gewoon met een groots decor met prachtige showtrappen. Iedereen komt specifiek voor Titus en Fien. Super spannend!”

Tegenspeler, baas en beste vriend

Michael is namelijk naast Esthers tegenspeler ook haar baas als directeur van Van Hoorne Entertainment. En alsof dat nog niet genoeg is zijn ze ook nog hele goede vrienden. Je zou het niet denken maar het is een gouden combinatie.

“Onze vriendschap betekent alles voor mij! Esther is de aller-, aller-, allerbeste vriendin die ik heb. Dat je dan ook nog mag samen werken in dit vak vind ik heel bijzonder. Je maakt namelijk ook hele bijzondere en gave dingen mee. We toeren bijvoorbeeld met elkaar door het hele land, dus je zit uren met elkaar in de auto, in de theaters en in de kleedkamers. De zenuwen vooraf zijn heel groot en ondraagbaar voor Esther, maar het applaus aan het einde is fantastisch en overweldigend. Als je dan daar staat met iemand met wie je zo goed bevriend bent, dan is dat heel bijzonder. Dat maakt dit alles ook nog veel leuker om te doen!” Aldus Michael.

Een unieke show

Van script tot decor en van muziek tot karakters: alles is bedacht speciaal voor het Nederlandse publiek en dat is heel erg uniek. Een show in elkaar zetten gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Als maker ga je met grappen of teksten experimenteren. Als een grap valt, valt ie, maar valt de grap niet dan is het blijven improviseren en zoeken naar een grap die wel valt.   

In augustus is de nieuwe Zomershow van Titus en Fien te zien!