Hobby

Een collage in Koffietijd-stijl

Een collage maken kunnen we allemaal. Of die ook mooi zal worden is het tweede. Onze creatieve Anne laat zien dat iedereen zo'n kunstwerk kan maken!

Vandaag maken we bij Koffietijd een collage geheel in Koffietijd-stijl: een Koffietijd-collage dus. Dat doen we met acrylmarkers. Deze markers geven het effect van acrylverf maar dan zonder het geklieder met verf en potjes, dus lekker makkelijk in gebruik. 

Eerst even wat tips

  • Zoek eerst de kleuren uit die je wilt gebruiken. Door een kleurenpalet te kiezen hou je een consistent geheel.
  • Zorg dan dat je de markers die je wil gebruiken al gereed maakt. Dat doe je door ze even te schudden en te activeren.
  • Dan is het vooral noodzaak: denk niet te moeilijk, het hoeft niet heel precies. Je begint vanuit de basisvorm. Vanuit grote vormen kun je namelijk naar een meer gedetailleerde tekening toe werken. 

Ga zelf aan de slag!

Voor de mensen die geïnspireerd zijn geraakt en ook aan de slag willen met zo'n toffe collage heeft Anne leuk nieuws! Je kunt namelijk op 14 juni om half 8 's avonds meedoen aan een Koffietijd workshop!

In deze workshop legt Anne je stap voor stap uit hoe je met de acrylmarkers aan de slag kunt en leert ze je om ook zelf zo'n collage te maken. Het thema van de avond is: zomervakantie. Speciaal voor deze workshop heeft Anne samen met 'Edding' en 'Handletteringdoenwezo.nl' een tekenpakket samengesteld waarmee je aan de slag kunt. Bij het tekenpakket zit ook een template die Anne heeft ontworpen. Heb je de spullen al in huis, of wil je lekker inspiratie opdoen dan kun je alsnog gewoon meedoen!