Beauty

Hoe gebruik je nepwimpers?

Zou je graag nepwimpers willen uitproberen, maar heb je geen idee welke bij je past en hoe je ze gebruikt? Mika weet het! Hij geeft je de handigste tips over het gebruik van kunstwimpers.

Wil jij nét even wat meer uitpakken voor een feestje of lekkere vakantie? Dan is het leuk om een keer nepwimpers te proberen. Het maakt je blik net wat wijder, waardoor je er meteen fris uitziet. Haarstylist en beautyexpert Mika van Leeuwen laat zien hoe!

Verschillende nepwimpers

"Je kunt kiezen uit verschillende kunst wimpers. Je hebt volledige strips, losse wimpers en met een plakstrip op waterbasis. Bij wimperstrips en bij losse wimpers heb je lijm nodig. Deze lijm is vaak een beetje wit, maar die wordt uiteindelijk gewoon doorzichtig. De strips op waterbasis vind ik heel makkelijk werken. Deze hoef je namelijk alleen in lauw water te dippen en op te plakken."

Welke wimper past bij mij?

"Dat is dus vrij persoonlijk. Het is afhankelijk van je smaak en van wat je wilt bereiken. Kies eerst de wimpers die je zelf mooi vindt. Want je hebt veel verschillende soorten: verloop van klein naar groot, allemaal even lang. Het belangrijkste is dat je de wimpers op maat knipt. Meet eerst de wimper op je oog. Vervolgens knip je een stuk aan het begin en aan het eind van de wimper af. Let op: plak de wimper vlak boven je eigen wimperrand. Niet te hoog, anders zie je de ruimte die ertussen zit!"

"Bij losse wimpers heb je lange en korte in een doosje. Hierbij kun je ook zelf kiezen wat je mooi vindt. Wil je van klein naar groot en weer klein? Of wil je misschien soms wat lange kunstwimpers tussen je eigen wimpers door? De keuze is reuze."