Beauty

Haarfabels: kende je deze al?

Als je haar maar goed zit! Een goed kapsel is voor bijna iedereen belangrijk. Overal vind je wel tips, tricks en adviezen over wat het beste zou zijn voor je haar. Maar zijn dit fabels of heb je er echt iets aan? Hieronder vind je het antwoord!

Tondeuse en trimmer zijn hetzelfde

Velen van ons hebben tondeuses of trimmers in huis, bijvoorbeeld voor je echtgenoot om de baard te scheren en vorm te geven. Veel mensen denken dat beide apparaten hetzelfde zijn en hetzelfde doen. Maar er is wel degelijk een verschil tussen beide apparaten. Een trimmer is een stuk kleiner dan een tondeuse en deze gebruik je voor het afwerken van de randen van je baard. Met een trimmer kun je dit erg nauwkeurig en netjes doen. Denk bijvoorbeeld aan het trimmen van de bakkebaarden of het trimmen van de randen van de baard. Een tondeuse is geschikt voor het scheren van grote stukken haar en is een stuk krachtiger. Vooral als je het haar dik is, is het belangrijk dat je eerst een tondeuse gebruikt en daarna een trimmer!

Eén grijze haar eruit, groeine twee terug!

Grijs worden is voor veel mensen een nachtmerrie. Er gaan daarom veel fabels rond over grijs worden. Zo wordt bijvoorbeeld gezegd dat wanneer je een grijze haar uit je hoofd trekt, er daarna twee terug groeien! Maar, dit is gelukkig helemaal niet waar!

Het is wel waar dat je, wanneer je een grijze haar ziet, er in de loop van de tijd steeds meer grijze haren bijgroeien. Dit komt niet omdat je zelf een grijze haar verwijdert. Het is gewoon een teken dat het haar grijs begint te worden. Heel simpel eigenlijk. Laat je dus niet gek maken en verwijder gerust een grijze haar! Als je te grijs word, kun je altijd nog naar de kapper voor een kleurtje. Maar laten we eerlijk zijn, waarom zou je? Grijs is geweldig!

Haar groeit sneller bij vaker knippen

Een van de meest bekende fabels die rondgaat over haren is dat je haar sneller groeit wanneer je het vaker knipt. Kappers horen deze fabel maar al te vaak van hun klanten! Dit is echter niet waar. Je haar groeit niet sneller wanneer je het aan de onderkant knipt. Wel kun je het makkelijker lang laten groeien wanneer je het vaak laat knippen.

Als je de puntjes regelmatig bijwerkt, krijg je minder snel last van gespleten punten en hoeft er telkens maar een heel klein stukje geknipt te worden. Laat je het haar lang groeien zonder te knippen? Dan kunnen de gespleten punten steeds groter worden en moet je op een gegeven moment een vrij lang stuk haar verwijderen.

Wil je meer handige tips over je haar en de verzorging ervan? Onze haarexpert Mika deelt maar al te graag zijn kennis met je.