Vrije tijd

De 5 leukste uitjes waar je gratis of met korting naartoe kunt komende week

Het weekend is begonnen dus het is de hoogste tijd om erop uit te gaan. En ook het weer zit mee! Wat dacht je van een leuk museum, een mooi historisch kasteel of een spectaculaire musical. 

Erop uit in eigen land is hartstikke leuk, vooral als je daarbij korting krijgt! Dat hoeft natuurlijk niet alleen dit weekend. Dat kan de hele week. Wist je bijvoorbeeld dat je met de VriendenLoterij VIP-KAART gratis óf met korting naar een heleboel leuke uitjes kunt? De Koffietijd redactie heeft de vijf meest interessante tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: ARTIS - Groote Museum

Wat is de overeenkomst tussen een kruipende baby en een krokodil? Of tussen jouw darmen en de wortels van een boom? Ontdek het in het ARTIS-Groote Museum. Hier ga je op een persoonlijke expeditie en leer je alles over onze overeenkomsten met planten, dieren en microben. Want wij hebben meer gemeen met het dierenrijk dan we denken. 

Tip 2: Het Openlucht Museum

Borduren, gutsen, zeefdrukken, schaven en boren. Dit kan allemaal in het Openlucht Museum in Arnhem. Hier stap je terug in de tijd en leer je alles over de Nederlandse geschiedenis. Van de historische gebouwen zoals molens, boerderijen en arbeiderswoningen, tot aan de oude ambachtelijke werkplaats waar de smid en spinners hun beroep uitoefenden. 

Tip 3: Het Spoorwegmuseum

In Nederland reizen er iedere dag duizenden mensen met de trein. Wij worden ook wel het landje aan het spoor genoemd. Maar weet jij eigenlijk hoe dit allemaal is begonnen? In Utrecht kun je een bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum. Hier ontdek je de spannende wereld van het treinreizen. Zo word je meegenomen in de geschiedenis van onze spoorwegen, kun je zelf aan de slag om de techniek achter de trein te ontdekken en neem je een uniek kijkje in de sprookjesachtige sferen van de Oriënt Express. 

Tip 4: Kasteel Hoensbroek

Heb jij je altijd al eens een kijkje willen nemen in het vertrek van een oude gravin? Breng dan een bezoekje aan Kasteel Hoensbroek. Ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren en bibber in de eeuwenoude kerker. De verhalen van de ridders, graven en markiezen komen in het slot tot leven. 

Tip 5: 'ONE' de musical

Ben jij een echte theaterliefhebber? Dan mag je ‘ONE’ de musical, met Nienke Latten en Yoran de Bont, niet missen. Laat je meeslepen in het hartstochtelijke verhaal van Amon, de stoere bouwer van de piramide en de rebelse prinses Mira uit het oude Egypte. De prinses gaat tegen alle regels in en volgt haar hart. Maar loopt het goed af? 

Meer weten?

Er zijn nog tal van andere locaties, waar je gratis óf met korting, naartoe kunt gaan deze zomer. Klik hier om te ontdekken wat er nog meer is.   

Als je meespeelt met de VriendenLoterij ontvang je een persoonlijke VIP-KAART. Met deze kaart kun je gratis naar meer dan 125 topmusea en ontvang je tot wel 50% korting op musicals, dierenparken, films en andere leuke uitjes. De kaart is geldig zolang je meespeelt.