Geld

Juridisch advies nodig? Hier krijg je de hulp waar je naar op zoek bent

Wanneer je juridisch advies nodig hebt is het handig om te weten waar je precies terecht kunt. Bijvoorbeeld wanneer je een geschil op werk hebt of een conflict met de buren.

Er zijn in Nederland verschillende vormen van juridische ondersteuning waar je op kunt rekenen. De belangrijkste plekken zetten we hier voor je op een rij. Denk bijvoorbeeld aan rechtshulp on demand, waarmee je juridische hulp kunt krijgen van een ervaren jurist.

Rechtshulp on demand

Wist jij dat je ook zonder rechtsbijstandverzekering passende rechtshulp kunt krijgen? Dit is mogelijk met rechtshulp on demand, waarbij je tegen een vast bedrag juridische hulp krijgt die is afgestemd op jouw situatie. Wanneer je een juridisch geschil hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stappen kunnen zetten om dit op te lossen. Dankzij rechtshulp on demand kun je te allen tijde professionele hulp inschakelen. Tijdens een intakegesprek leg je jouw situatie uit. Hierna beslist de jurist welke juridische ondersteuning het beste is om het geschil zo snel mogelijk op te lossen.

Advies via een advocaat

Een meer traditionele vorm van juridisch advies vind je bij een advocaat. Deze kun je tegen een vooraf bepaald uurtarief inhuren voor juridisch advies en juridische bijstand. Zo kun je bijvoorbeeld een advocaat nodig hebben tijdens een echtscheiding. Het voordeel van een advocaat is dat deze vaak is gespecialiseerd in een bepaald juridisch gebied, zoals echtscheidingen en alimentatie. Je kiest dus een advocaat uit die helemaal thuis is in het soort juridische hulp die jij nodig hebt.

Juridisch advies van ConsuWijzer

Bij ACM ConsuWijzer kun je als consument terecht voor juridisch advies over zaken die je aanschaft. Bijvoorbeeld over probleem met het boeken van een vakantie, een geschil met een verkoper of een conflict met een schuldeiser. Op de website van ConsuWijzer kun je handige voorbeeldbrieven downloaden. Ook vind je hier allerlei informatie hoe je veel voorkomende geschillen het slimst aan kunt pakken. Via ConsuWijzer kun je in contact komen met een juridisch expert die jou extra advies kan geven over een kwestie waar je mee zit.

Het Juridisch Loket

Een andere bekende plek waar je heen kunt is het Juridisch Loket. Je vindt hun vestigingen door heel het land en je kunt ze gemakkelijk per telefoon bereiken. Het Juridisch Loket geeft gratis juridische ondersteuning aan mensen met een lager inkomen. Online helpt het Juridisch Loket mensen met artikelen, tips en voorbeeldbrieven die handig zijn bij juridische geschillen. Er is zelfs een inloopspreekuur waar je altijd terecht kunt met vragen. Op die manier weet je zeker dat je er nooit alleen voor staat en altijd de hulp kunt krijgen waarnaar op zoek bent.