Column

‘Draagt Máxima nu pannenlappen op haar jurk?’

Elke week deelt Nouveau hoofdredacteur Claudia de leukste lifestyetips van Nouveau.nl. Deze keer is het een royale ROYAL week.

We zijn namelijk nog steeds aan het nagenieten van alle feestelijke beelden uit Engeland. Weet je nog? Koningin Elizabeth vierde haar 70-jarige regeringsjubileum en dat ging gepaard met de nodige pracht en praal. Ook waren Harry en Meghan even in het Verenigde Koninkrijk en deelden ze een foto van hun 1-jarig dochtertje Lilibet. Wat lijkt ze op Harry hè.

Royal dondersteen

Maar er zijn meer koninklijke kinderen die de show stelen, zo raken de Engelsen maar niet uitgepraat over dondersteen Louis. En nog even een keer het eerbetoon aan de great grandmother van dit dolle stel.

In zo’n week missen we Diana. Haar looks, lach, persoonlijkheid. Eind augustus is het alweer 25 jaar geleden dat ze stierf in een tunnel in Parijs. Maar ze leeft voort in haar kinderen én in ons modehart.

Maxima en dochter Ariane

Voor de Nederlandse royals was het deze week aanpoten. Máxima en Ariane zaten voor een lang Pinksterweekend in Argentinië. Het was maandag vier jaar geleden dat zusje Inés zich van het leven beroofde. Samen met haar jongste dochter én broer Martin werd Máxima door Argentijnse media buiten haar moeders huis gespot (Willem-Alexander zat voor werk in Washington).

Maandagnacht zouden moeder en dochter terugvliegen naar Nederland, met een gewone lijnvlucht. Maar zoals meer KLM-toestellen, ook deze vlucht viel uit. Wellicht had Máxima het per parachute-drop (zie post vorige week) nog net gered, maar dat doet Majesteit helaas niet elke week. Een dag te laat kwamen moeder en dochter aan, niet meer op tijd voor een werkbezoek aan Schuldlab.

Draagt Maxima pannenlappen?

Wel up en running was onze koningin bij een groot diner in het Rijksmuseum woensdagavond. Voor de Europese Central Bank, met onder andere Christine Lagarde (IMF) en Klaas Knot (president De Nederlandse Bank). Hare Majesteit had ongetwijfeld een jetlag, maar zat er stralend bij. Alhoewel haar outfit niet bij iedereen op applaus kon rekenen, Máximakenner Josine Droogendijk omschreef het als: “Daar heb je de pannenlappen weer”. Oordeel zelf!

Liefs,
Claudia