Entertainment

Bijna 80 maar niet te stoppen, The Rolling Stones treden nog een keer op

Ze zijn voor de 37ste keer in Nederland. Of er na dit concert nog een vervolg komt is zoals altijd niet uitgesloten. Bij Koffietijd hopen we natuurlijk van wel!

Fans braken letterlijk te tent af

Op 8 augustus 1964 traden The Rolling Stones voor het eerst op buiten Engeland. Het werd een memorabele show in het Kurhaus in Scheveningen. Het werd ook meteen het kortste en meest besproken optreden van The Stones ooit. Uitzinnige fans sloopten het meubilair. Er was veel politie aanwezig en gedacht wordt dat dat mede aanleiding was voor de opwinding en het geweld. De geschrokken Stones verklaarden plechtig nooit meer in Den Haag te zullen optreden, maar daar kwamen ze gelukkig al snel op terug.

The Stones bestaan 60 jaar

Mick Jagger, die volgend jaar 80 zal worden, zal als vanouds rocken op het hele podium en het bijna uitverkochte Johan Cruijff Arena op zijn grondvesten laten trillen. De repetities voor deze tour hebben eind mei plaatsgevonden, in Nederland. Mick Jagger plaatste onder andere deze foto van hem in Nederland op zijn Twitterpagina.

Tekst gaat door onder de foto

Vanavond dus in Amsterdam. Wat kunnen de fans verwachten? De SIXTY tournee, naar aanleiding van hun zestigjarig jubileum, brengt de band voor veertien shows naar tien Europese landen. De Stones ‘keep on rolling’, zeggen ze zelf en gaan terug naar waar het allemaal begon: op tournee door Europa, langs volgepakte stadions, met een gloednieuwe productie.

Alle klassiekers komen voorbij

De Rolling Stones trakteren de fans op een setlist met klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin’ Jack Flash en (I Can’t Get No) Satisfaction. Natuurlijk zullen er ook de nodige verrassingen zijn: zoals een selectie onverwachte keuzes uit hun grote arsenaal aan nummers. SIXTY heeft bovendien een enorm podium, bijzondere lichtshow en dito video ontwerp. Allemaal speciaal vervaardigd voor deze langverwachte Europese tournee.

Bovendien maakte de Britse ontwerper Mark Norton een speciale, nieuwe versie van de Rolling Stones tong, het handelsmerk van de band. De Rolling Stones plaatste het volgende filmpje op hun socials.

Ben jij vanavond aanwezig bij het concert? Laat het ons weten in de comments op Facebook. Veel plezier.