Hobby

Ga jij tekenen deze vakantie? Leg je herinneringen vast met pen en papier!

Wil je even creatief bezig zijn deze vakantie? Inspiratie om te tekenen is er genoeg! Pak een simpel notitieblok en een pen, want Anne van Gouden Lijntjes heeft een paar leuke ideeën.

Inspiratie 

Na een uurtje zonnebaden op je strandlaken heb je misschien wel zin om even iets te ondernemen. Met pen en papier kun je al veel meer dan je denkt. Pak je strandtas erbij en strooi alle inhoud uit op je handdoek. Van alles waar je waarschijnlijk van denkt: waarom zit het in mijn tas? Is dat juist het leukste om te gebruiken als inspiratie. Kijk ook goed om je heen: die strandstoel, parasol, drankjes op tafeltjes. Alles kan inspiratie zijn voor een leuke schets.  

Ga zelf aan de slag! 

Wat heb je nodig? Eigenlijk niet heel erg veel! Stop op vakantie een simpel, leeg notitieblok en een pen in je tas. Dan kan je altijd je creativiteit kwijt, waar je ook bent. Kies gewoon het eerst wat je ziet en probeer het na te tekenen. Ligt er bijvoorbeeld een zonnebril of tube zonnebrandcrème op je laken? Zet dit met pen op je papier. Bouw je schets op vanuit basisvormen: verdeel de tube bijvoorbeeld tussen de dop en de tube en begin met één onderdeel. Het is niet erg om een dubbele lijn te zetten, dit zorgt juist voor een leuk effect.  

Niets moet, alles mag 

Is je pols wat losser geworden van alle doodles? Ga dan verder met de iets moeilijkere accessoires uit je tas. Het hoeft allemaal niet perfect! Accepteer de scheve lijntjes. Lege plekken? Kijk goed om je heen naar voorwerpen die jij kunt tekenen, bijvoorbeeld schelpjes op het strand. Gebruik die nieuwe voorwerpen als opvulling voor je pagina.  

Zelfs met maar één pen kun je nog zorgen voor verschillende kleuren op je papier. Je kunt heel vlak inkleuren, stukken doorzichtig laten of de schets helemaal donker maken. Je kunt zelfs glazen tekenen, door donker naar licht over te laten lopen. Dat zorgt voor glanseffect.   

Dit zijn leuke, zelfgemaakte herinneringen van je vakantie! Wat zit er in jouw strandtas? Kijk hieronder Anne’s video voor nog meer leuke tekentips!