Entertainment

Lightyear: de nieuwe must-see animatiefilm van Disney en Pixar

Herken jij hem nog uit de populaire Toy Story films? Buzz Lightyear is een populair animatiefiguur die altijd in is voor avontuur. Goed nieuws: hij is weer terug!

Buzz Lightyear’s missie

De nieuwe animatiefilm van Disney en Pixar vertelt het verhaal van Buzz Lightyear voor zijn Toy Story jaren. Hoe is hij zo’n ruimteheld geworden? In ‘Lightyear’ volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte.  

In dit sci-fi actie-avontuur gaat Buzz met zijn commandant en bemanning op een spannende missie. Onderweg blijkt niet alles goed te zijn, waardoor ze stranden op een vijandige planeet, 4,2 miljoen lichtjaren van de aarde! Terwijl Buzz een weg naar huis probeert te vinden, krijgt hij gezelschap van een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotgezelkat, Sox. De zaken compliceren en het wordt Buzz en zijn crew erg moeilijk gemaakt door Zurg, een leger van robots met een mysterieuze agenda. Hoe komen ze nou naar huis?

Opspraak

Momenteel krijgt deze film veel aandacht, vooral in het buitenland. Saoedi-Arabië heeft namelijk naar buiten gebracht de film niet uit te brengen in de bioscopen. Volgens het land zou de film “in strijd zijn met de mediacode van het land”. Er wordt geen specifieke reden gegeven. De reden volgens entertainment experts? Een van de hoofdpersonages, de beste vriendin van de astronaut, heeft een relatie met een vrouw en geeft haar een kus in de film.

De zoen

De film is vanaf woensdag 15 juni in de Nederlandse bioscopen te zien, inclusief de gayzoen, zegt de Disney woordvoerder.  

Wil jij deze film in de bioscoop bekijken met de (klein) kinderen? Maak hier kans op 2 gratis tickets.