Artikelen

Waar kan Karin Slaughter van wakker liggen? "Wat ik eng vind, haar boeken dus."

De Queen of Crime, Karin Slaughter is terug van weg geweest. Vandaag verschijnt haar nieuwste thriller: Gewetenloos. En ook deze thriller belooft er weer een te zijn om in één adem uit te lezen.

Karin Slaughter is al regelmatig te gast geweest bij Koffietijd, dus toen we haar vroegen of we langs mochten komen om te praten over haar nieuwe boek zei ze meteen ja. We ontmoeten haar in de bibliotheek van het Rijksmuseum. Een indrukwekkende omgeving die gevoelsmatig helemaal past bij de boeken die ze schrijft, ook al is het niet de setting van haar nieuwe boek.

Misdaadkoningin

Boeken vol misdaad, spanning en angst met een vleugje romantiek? Dan ben je bij misdaadkoningin Karin Slaughter aan het juiste adres. De Amerikaanse auteur is wereldwijd dé aanvoerder van elke thrillerbestsellerlijst. Met meer dan twintig New York Times-bestsellers op haar naam verwierf ze de titel ‘Queen of Crime’. Ze is onder andere bekend van haar populaire Will Trent serie en haar boeken als ‘Veroordeeld’, ‘Valse Getuige’ en ‘Verborgen’. Haar boek ‘Gespleten’ (Pieces of Her) is tegenwoordig zelfs een populaire limited serie op Netflix.

Tekst gaat verder onder de trailer

 

Gewetenloos, de nieuwe bloedstollende thriller

Haar nieuwe boek ‘Gewetenloos’ voelt ook al aan alsof je naar een film of serie zit te kijken. Je wordt er meteen in meegenomen en, je raadt het al: je kunt niet stoppen met lezen! Het boek gaat over Emily Vaughn die zich opmaakt voor het hoogtepunt van haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar ze heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal.

Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is er ooit voor veroordeeld, dus de moordenaar loopt nog vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen.

Karin's favoriete vakantieboeken

Karin Slaughter schrijft niet alleen, ze leest ook graag. Vooral op vakantie én dan wel het liefste in haar eigen genre. Maar welke boeken en auteurs zitten in haar strandtas? “Ik lees graag boeken van Denise Mina of Mark Billingham. Mijn favoriete boek voor tijdens de vakantie? Dat is zonder twijfel ‘The Talented Mr. Ripley’ van Patricia Highsmith.”

En is er een auteur waar Karin Slaughter absoluut alles van heeft gelezen? “De Britse auteur Mo Hayder is mijn all-time favoriet. Ze is helaas vorig jaar overleden, maar haar boeken zijn fantastisch. Mensen vinden mijn verhalen eng of spannend. Als mensen willen weten wat ik eng of spannend vind, haar boeken dus.”

Wat mag nog meer niet ontbreken op vakantie?

“Ik heb deze week in Nederland geleerd dat er, vanaf nu, altijd een verpakking pleisters in mijn tas moet zitten. Ik ben gaan fietsen en vervolgens van mijn fiets gevallen. Vandaar dat vooral mijn handen nu onder de pleisters zitten. Maar, ik heb het overleefd!” Ze lacht en laat haar pleisters zien.

Win een gesigneerd exemplaar

Speciaal voor Koffietijd signeerde Karin een aantal boeken van haar nieuwste thriller. Maak hieronder kans op een exclusief exemplaar. Kun je niet wachten? Het boek is vanaf vandaag ook overal te koop.