Hobby

Zo maak je een persoonlijk fotoalbum

Ben jij van plan een fotoboek te maken, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je graag, zodat jij een prachtig fotoalbum kunt samenstellen en je je herinneringen voor altijd kunt koesteren. Leuk om zelf te hebben of om cadeau te doen.

Wie een mooi fotoalbum wil maken is hier vaak wel even mee bezig. Gelukkig is het een leuk proces waarbij je alle herinneringen nog eens doorloopt. Je waant je bijvoorbeeld weer even op die leuke vakantie als je een album gaat maken van je vakantiefoto’s. Door onderstaande stappen te doorlopen heb jij binnen no-time een prachtig fotoalbum voor je liggen.

Stap 1: Denk na over de kaft

Denk na over het materiaal en welke uitstraling jij jouw fotoboek wil geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fotokaft of een effen linnen kaft. Daarnaast kun je kiezen voor een tekst of je favoriete foto.

Stap 2: Kies een onderwerp

Het kan natuurlijk zijn dat jij een willekeurige verzameling aan foto’s in je fotoboek wil. Een onderwerp kiezen kan echter ook heel leuk zijn. Hierbij kun je denken aan de afgelopen vakantie, een evenement of de verjaardag van je kinderen.  

Stap 3: Denk na over de indeling

Voor een mooi geheel, is het goed om vooraf na te denken over hoe jij jouw fotoboek wilt indelen. Bedenk hierbij de selectie die jij wilt gebruiken en hoeveel foto’s je

Tip: Heb jij een foto die er echt uitspringt en wil je die graag uitvergroten? Laat een poster printen! op welke pagina wilt plaatsen.

Stap 4: Begin met indelen

Inmiddels heb je een idee over hoe jouw fotoboek eruit moet komen te zien. Nu is het tijd voor het echte werk. Via online-editor programma’s kun je jouw fotoalbum eenvoudig vormgeven. Neem hier de tijd voor en speel met de positie van de foto’s voor het leukste resultaat.

Tip: Heb jij gekozen voor een vlakliggende binding en vormen twee pagina’s daardoor één geheel? Maak dan gebruik van dubbele pagina’s. Dit ziet er bijvoorbeeld erg mooi uit wanneer je landschapsfoto’s hebt of foto’s waar meerdere personen op staan.  

Stap 5: tekst toevoegen

Staan alle foto’s op de juiste plek? Denk na over het bijschrift van de foto’s. Wanneer je kiest voor weinig tekst, trekt de foto alle aandacht. Helaas vergeten we na verloop van tijd vaak waar en wanneer foto’s precies genomen zijn. Een kleine tekst in of onder de foto is dus altijd een goed idee.  

Stap 6: afbeeldingen toevoegen

Je fotoalbum hoeft natuurlijk niet alleen maar uit foto’s te bestaan. Foto’s afwisselen met passende afbeeldingen geeft het fotoboek nét dat beetje extra.  

Stap 7: afdrukken

Het fotoalbum is nu klaar om afgedrukt te worden. Zo zie je maar, een fotoalbum maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en is ontzettend leuk om te doen!