Entertainment

Festival Pinkpop is van start!

Pinkpop is van start! Op het festivalterrein in Landgraaf komen vandaag, morgen en zondag duizenden mensen om te genieten van hun favoriete artiesten. Na twee jaar verplichte pauze, vanwege de coronapandemie, staat iedereen te springen om weer te mogen gaan.

Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival dat al sinds 1970, normaal gesproken, in het weekend van Pinksteren plaatsvindt. Het festival duurt sinds 1996 drie dagen lang en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen.

Metallica, Pearl Jam: goude ouwe in Nederland

Dit jaar wordt de 51ste editie van het festival georganiseerd met grote name die de podia bestijgen: Metallica, Pearl Jam, Maneskin, Nightwish, Twenty One Pilots, noem maar op. Ook Nederlandse helden Chef’Special, Antoon, Maan, De Staat, Danny Vera treden dit weekend op. Genoeg entertainment dus voor de duizenden mensen, die kunnen overnachten op het campingterrein.  

In 2021 werden de grote acts al aangekondigd om op te treden dit weekend: Pearl Jam en Nothing But Thieves staan beide op het grote podium. De band Metallica sluit de eerste festivaldag op het grote podium af. Metallica stond al eerder op Pinkpop, in 2014. Die Pinkpop editie gaat de geschiedenis in als een van de meest ‘heavy’ edities van het festival ooit. De geweldige heavy rock act sloot op grandioze wijze het festival af, dus er zijn hoge verwachtingen van de band vanavond.

Uitdagender dan ooit

Dit jaar is Pinkpop weer terug, na een verplichte pauze van twee jaar vanwege de coronapandemie. De 51ste editie van Pinkpop wordt de eerste met Niek Murray als festivalmanager. Hij nam het stokje over van oprichter en ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets, die in 2020 vanwege zijn gezondheid stopte. Helaas heeft ook de organisatie van Pinkpop dit jaar te maken met allerlei tekorten. Leveranciersproblemen, personeelsproblemen, overal in de sector hebben ze er last van. Het organiseren van deze editie was dus metee uitdagender dan ooit, maar volgens de festivalmanager is alles geregeld.  

Het beloofd een warm weekend te worden, wat ook een uitdaging met zich meebrengt. De voorspellingen zijn dat de temperatuur in Landgraaf kan oplopen tot maar liefst 32 graden. Er zijn extra waterpunten op het festivalterrein en bezoekers worden geïnformeerd over de warmte. Verder wordt er zelfs op drukke punten gezorgd voor het uitdelen van water waar nodig.  

Ga jij dit weekend naar Pinkpop? Laat ons weten naar welke artiest jij het meeste uitkijkt. Doe voorzichtig, drink genoeg water en geniet!