Gezin

Zo maak je van je slaapkamer een hotelkamer

Slaap jij ook altijd zo lekker in een hotelkamer? Een hotelkamer zorgt voor ontspanning, het straalt luxe uit én het heeft een perfect opgemaakt bed waar je het liefst direct induikt.

En omdat we bij de Koffietijdredactie altijd graag een weekendje weggaan om een hotel of b&b uit te proberen, hebben we onze stylingdeskundige Marrit de Lang, van de website donebymyself.nl, gevraagd hoe we ons van ons eigen bed ook makkelijk zo’n hotelkamerbed maken.

Kussens waar je in verdwijnt

Wie wil er nu niet zo’n prinsessen bed met kussens waar je in verdwijnt. Een bed in een hotelkamer straalt luxe uit en het mag best een beetje over de top zijn. Dit doe je door het aanbrengen van verschillende laagjes in zowel je kussens als je beddengoed. Werk bij de kussens van groot naar klein.

Zet de grote kussens rechtop tegen het hoofdeinde en leg daar de kleinere kussens tegenaan. Twee lagen geven al snel een beetje dat luxe gevoel. Maar wil je echt all-in, kies dan voor drie of vier lagen. Werk in verschillende maten maar ook in verschillende kleuren. Mix printjes met effen kleuren, hierdoor creëer je een mooi contrast en springen de lagen er nog meer uit. 

Laagjes, laagjes, laagjes

In een hotelkamer is het bed het middelpunt van de kamer en het verdient dus ook de volle aandacht. Het beddengoed dient hierbij als decoratie. En, net zoals bij je kussens werk je ook met laagjes in je beddengoed voor dat luxe gevoel. Het eerste laagje breng je aan door je dekbed bij de kussens een slag om te slaan en het goed glad te strijken. Leg vervolgens een mooie sprei over je bed heen, zo ziet je bed er direct uitnodigend uit.

Om het af te maken kun je op een speelse manier een plaid over je bed draperen. Tip: investeer iedere ochtend wat extra tijd voor het opmaken van je bed op deze manier. Ik weet zeker dat wanneer je ‘s avonds thuiskomt en je slaapkamer inloopt, je meteen dat hotelgevoel hebt waar je naar op zoek was!

Minimaliseer en kies accessoires

Kijk eens kritisch naar je slaapkamer en gooi al je prularia weg die er niet hoort. Berg je overtollige spullen op in je nachtkastje op kledingkast. Dus hop, weg met al die boeken op je nachtkastje en losse kleding op de stoel.

Wanneer je die overbodige accessoires hebt verwijderd, is het tijd om subtiele, hotel chique, accessoires aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lampenkap, een schilderij, spiegels aan de wand of een lekkere geurkaars. Het zijn allemaal elementen die je slaapkamer dat ultieme luxe gevoel geven. Op deze manier ga jij op vakantie in je eigen ‘hotelkamer’ thuis en slaap je gegarandeerd als een roos!

Bekijk hieronder hoe Marrit een bed stap voor stap omtovert tot hotelkamerbed