Gezin

5 tips om je huis zomerklaar te maken

Yes! Het is zomer en daarom de perfecte tijd om je huis helemaal klaar te maken voor de lekkere warme dagen…ben jij er klaar voor?

Tip 1: Ventilatie in huis

First things first: als het buiten lekker weer is, dan is het wel zo fijn om het binnen in huis koel te hebben. Een goede ventilatie is een handige manier om het binnen koel te krijgen. Het verkoelt niet alleen, maar is ook nog eens goed voor je gezondheid. Zorg er ook voor dat je goede ventilatieroosters hebt. En, zet deze ramen dan vooral ’s avonds pas open als de temperatuur wat is gedaald.

Tip 2: Laat die zon maar schijnen!

Heel lekker die zon op onze huid, maar ook voor zonnepanelen. Heb jij nog geen zonnepanelen op het dak? Dan is het de hoogste tijd om daar eens naar te kijken. Energieprijzen zijn hoog, temperaturen in Nederland worden steeds warmer én we willen steeds duurzamer leven. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar op de energiekosten met zonnepanelen op het dak. Daarnaast gaan zonnepanelen erg lang mee, dus is het een waardevolle investering.

Tip 3: Zonwering

Ook in de tuin is het handig om aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de juiste zonwering. Hierdoor kun je de hele zomer genieten van je tuin, in de zon én in de schaduw. Wat ook een leuk alternatief voor een parasol is, is een schaduwdoek. Hiermee creëer je een gezellige sfeer in de tuin en dit hang je gemakkelijk op aan 3 ophangpunten. Ideaal, want op die manier heb je geen ‘last’ van een paal in het zicht.

Tip 4: Vliegen, muggen en wespen

De zomer heeft veel voordelen, maar toch ook één nadeel: vliegen, muggen en wespen die rondvliegen. Hier wordt niemand blij van! Om dit op te lossen kun je kiezen voor horren voor de deur. Op die manier kun jij die vervelende beestjes buiten houden en hebben ze geen mogelijkheid om naar binnen te komen. Heb jij al een hor voor de deur hangen, maar nog steeds last van muggen in huis? Waarschijnlijk is de hor dan beschadigd, waardoor kleine muggen er doorheen vliegen.

Tip 5: Zomerse gezelligheid

De finishing touch mag uiteraard niet ontbreken. Zorg voor een gezellige zomerse sfeer in huis en in de tuin. Voeg kleur, nieuwe accessoires en wat items toe voor een vernieuwende uitstraling. Zorg ook voor gezellige verlichting in de tuin. Op die manier kun je ook in de avond nog lekker buiten zitten samen met vrienden of familie.

Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden naar zonnepanelen? Tip: vraag online meerdere offertes voor zonnepanelen aan, want dan weet je precies welke het beste bij je past. Geniet van het weer!