Cultuur

Toe aan een beetje cultuur? Deze musea hebben top tentoonstellingen

Nog geen plannen dit weekend? De redactie van Koffietijd tipt je graag deze twee prachtige tentoonstellingen. Een beetje cultuur snuiven kan namelijk nooit kwaad. Vooral niet als je er ook nog eens gratis naartoe kunt!

Breng een bezoek aan het Stedelijk Museum Amsterdam of ga naar het Wereldmuseum Rotterdam! Speel je mee met de VriendenLoterij? Dan heb je met jouw VriendenLoterij VIP-kaart korting of zelfs volledig gratis toegang! Daar zeg je geen nee tegen, toch?

Hair Power

Haar is maar haar, zul je zeggen. Maar het is een bijzonder krachtig materiaal. Niet alleen omdat het fragiel én ijzersterk tegelijk is, ook omdat het zo intiem voelt. Het maakt onderdeel uit van jezelf. Soms een bad hair day, soms zit het perfect, het maakt reacties los bij anderen én het maakt je krachtig. In de nieuwe tentoonstelling HA!R POWER viert het Wereldmuseum in Rotterdam de kracht en de vele symbolische betekenissen van haar.

HA!R POWER stelt je vragen over identiteit en haar: wat zegt je haar over jou? Over schoonheid: hoe kan haar de kracht hebben ons goed te laten voelen? Over intimiteit: blijf je een bijzondere band houden met je haar ook nadat het je lichaam verlaten heeft? En, over haar als product: zou je net zo makkelijk een trui van mensenhaar aantrekken als een trui van schapenwol?

 

Audiovisuele installatie in het Wereldmuseum Rotterdam Audiovisuele installatie in het Wereldmuseum Rotterdam

IT’S OUR F***ING BACKYARD

De titel is in ieder geval duidelijk, maar waar gaat deze tentoonstelling over? De klimaatcrisis! Het Stedelijk Museum in Amsterdam vestigt hier maar al te graag de aandacht op. En, gelijk hebben ze. De tentoonstelling 'It's Our F***ing Backyard' laat zien dat ontwerpers een belangrijk verschil kunnen maken. De tachtig geselecteerde projecten van ontwerpers en bedrijven van over de hele wereld geven een overzicht van verschillende strategieën om tot een beter materiaalgebruik te komen. Servies van koeienbloed? Meubels van keramiekafval? Of glas van algen? Je ziet het allemaal in deze tentoonstelling! 

Benieuwd naar meer?

Met je eigen VriendenLoterij VIP-kaart krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entreekaartje, óf mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij. Klik hier om te ontdekken wat er nog meer te beleven valt. Je moet wel meespelen met de VriendenLoterij om je eigen VIP-kaart aan te kunnen vragen.