Artikelen

Extravagant als altijd: Lady Gaga treedt op in Gelredome

Er staat een mooie avond te wachten voor Lady Gaga fans. Vanavond treedt ze namelijk op in het GelreDome te Arnhem. Met de zomertour genaamd The Chromatica Ball zingt en danst ze de hele wereld over.

Van prachtige visuals tot grootse outfits: het belooft een extravagante show te worden. Precies zoals we Lady Gaga kennen. 

Lovende kritieken

Eerder trad Lady Gaga met The Chromatica Ball op in Düsseldorf, Stockholm en Parijs waarvan de kritieken al lovend waren. Want als we de eerste reviews van haar tour mogen geloven, zal iedereen in GelreDome omver geblazen worden door Gaga's zangkunsten. De laatste keer dat de Amerikaanse zangeres in Nederland optrad was tijdens haar wereldtournee in 2017. 

Geliefd door Nederland

Lady Gaga wordt sinds 2008 geliefd door het Nederlandse publiek. In dat jaar bracht zij drie nummers uit die uitgroeiden tot grote hits. 'Just Dance', 'Pokerface' en 'LoveGame' werden toen massaal meegezongen. Daarna ging het hard bij Gaga. Ze tekende een contract bij platenlabel Interscope Records, bracht haar debuutalbum uit en trad voor het eerst op bij The Ellen DeGeneres Show. De teksten van haar eerste album 'The Fame' gingen vooral over liefde, seks, geld, drugs en seksuele identiteit.

Lady Gaga is niet alleen geliefd als zangeres, ze heeft ook een echte actrice in zich. Eerder liet ze dat al zien in de serie 'American Horror Story', maar sindsdien we kennen haar natuurlijk voornamelijk als actrice in de film 'A Star Is Born'. Waarin ze beginnend zangeres Ally speelde, oftewel de hoofdrol mocht vervullen naast acteur Bradley Cooper. En vorig jaar nog kreeg ze lovende kritieken voor de film 'House of Gucci', over het ongelovelijke, 'waargebeurde' verhaal van de modefamilie Gucci.

Extravagante stijl

Los van haar acteer- en zangkunsten, noemt ze zichzelf een levend kunstwerk. En dat is zeker niet te ontkennen door haar extravagante kleding. Haar artistieke kledingstijl is volgens haar een eerbetoon aan de kunstenaar Andy Warhol. Door haar uiterlijk wordt ookwel vergeleken met new wave-acts uit de jaren 1980. En dat wordt door mensen gezien.

Tijdens de Shockwaves NME Awards werd ze gekozen tot de best geklede artiest. Al staat daar wel tegenover dat ze tegelijkertijd ook als slechtst geklede artiest werd gekozen. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen. Wel zijn we heel benieuwd hoe ze vanavond tijdens The Chromatica Ball gekleed is. Spannend!