Eten & Drinken

Lekker op de BBQ: Thaise beefsatés

Het is weekend én het is prachtig weer: dat schreeuwt om een BBQ! Hoe lekker is het dan om een goeie saté te grillen en te serveren. En dan niet een standaard kipsaté met pindasaus. Deze Thaise beefsaté is verrukkelijk en staat mooi op tafel.

Dit lekkere recept komt uit het kookboek BBQ van Julius Jaspers. Wij zijn er fan van!

Ingrediënten 

  • 150 mililiter sriracha (Thaise zoete chilisaus)
  • 2 limoenen
  • 30 mililiter vissaus
  • 850 gram longhaas, in blokjes van 3 x 3
  • 30 gram gefruite uitjes
  • halve bos koriander
  • Thaise dipsaus
  • bamboe satéprikkers

Bereiding

  1. Meng sriracha, limoensap en vissaus en marineer minimaal 1 uur het vlees hierin
  2. Laat het vlees uitlekken (doe de marinade niet weg!) en rijg de blokjes aan de bamboe sateprikkers, die eerst een halfuur hebben geweekt in water (of gebruik roestvrije sateprikkers)
  3. Gril de sates rondom krokant en besmeer de laatste paar minuten regelmatig met een kwastje met marinade
  4. Serveer met gefruite uitjes, koriander en Thaise dipsaus

Extra tip: je kunt ook je eigen Thaise dipsaus maken: 

Breng hiervoor 100 mililiter rijstazijn aan de kook en voeg 100 gram lichte basterdsuiker en een fijngesneden Spaanse peper toe. Breng het opnieuw aan de kook en laat 3 minuten bubbelen. Laat de saus afkoelen en voeg 30 gram in blokjes gesneden komkommer (ontzaad) en 10 gram gehakte pinda's toe. 

Eetsmakelijk!