Entertainment

Het Familiediner is terug op TV

Ruzie in de familie? Geen nood. Bert van Leeuwen gaat weer op pad om familieruzies op te lossen. Vanaf vandaag, 1 augustus, is het programma 'Het Familiediner' terug bij de EO.

Het Familiediner

Het programma van de EO is één van de langstlopende televisieprogramma’s in Nederland, met gemiddeld 1.4 miljoen kijkers per aflevering. In 2000 werd het programma nog vanuit een studio gepresenteerd door Margje Fikse. Bert van Leeuwen nam in 2003 het stokje over en begon met op bezoek gaan bij ruziënde families. Iedere aflevering probeert hij mensen over te halen om tijdens een diner nader tot elkaar te komen, wat gelukkig ook vaak lukt. Het begint vrijwel altijd met die ene stap,maar iemand moet hem zetten. Vanaf 1 augustus om 21.25 uur begint het programma met het nieuwste seizoen op NPO 1.  

Drama, sensatie en foute opmerkingen

Het nieuwe seizoen is alweer het 27ste seizoen! “Het blijft toch spannend,” zegt Bert van Leeuwen tegen RTL Boulevard. Het zit dit jaar weer vol verassende verhalen. Onder andere een foute opmerking over kleding zorgt dat de emmer overloopt en een verkeerde toon tijdens een gesprek zorgt voor slaande ruzie. De 14-jarige tweelingbroers Silvian en Silvain proberen een ruzie tussen hun opa en vader op te lossen, want ze missen hun opa al te lang. Ook Jos wil zijn broers herenigen die elkaar al meer dan tien jaar niet gesproken hebben. Gaat het Bert en zijn team lukken?