Gezin

Hotel chic: breng het luxe hotelgevoel naar je eigen badkamer

Kun je ook altijd zo goed tot rust komen in een luxe hotelbadkamer? Dan hebben we goed nieuws voor je: het is mogelijk om dezelfde ontspannen sfeer naar je eigen badkamer te halen.

Ga voor een hotel chic look door de onderstaande tips en tricks toe te passen. Je bepaalt zelf of je de badkamer een volledige make-over geeft of slechts een paar simpele aanpassingen maakt.  

Gebruik van luxe materialen

Probeer een aantal luxe materialen in je badkamer te verwerken om het een echte hotellook te geven. Luxe materialen hoeven niet per definitie duur te zijn. Met een messing kraan of met relatief goedkope badkamertegels met marmer look kun je ook al een chique uitstraling creëren.

Hotelkwaliteit handdoeken

Verwen jezelf met extra grote en zachte handdoeken van hotelkwaliteit. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, taupe, antraciet of donkerblauw. Blijf weg bij de felle kleuren. Dit oogt namelijk minder luxueus. Vouw de handdoeken niet gewoon op, maar probeer eens een andere techniek uit. Het ziet er bijvoorbeeld mooi uit als je de handdoeken oprolt.  

Inloopdouche met regendouchekop

Breng jouw douche-ervaring naar een hoger niveau met een heerlijke regendouchekop van een hoogwaardig merk zoals Grohe. Je kunt een regendouche monteren aan de wand, verwerken in het plafond of gebruiken als handdouche. Een grote vierkante douchekop in het plafond past het beste bij de chique hotellook.  

Ruim vrijstaand ligbad

Als jouw badkamer groot genoeg is, mag een vrijstaand ligbad niet ontbreken. Dit sluit perfect aan op de hotel chic stijl. Wat is er nou fijner dan een avondje voor jezelf in een ruim ligbad? Pak er een tijdschrift bij, lees een goed boek, zet ontspannen muziek op of plaats de laptop op een krukje om jouw favoriete serie te kunnen kijken. Een vrijstaand bad ziet er veel luxer uit dan een standaard ingebouwd ligbad. Wil je het écht goed aanpakken? Voeg dan ook een vrijstaande badkraan toe.  

Aandacht voor sfeerverlichting

Besteed voldoende aandacht aan de sfeerverlichting in je badkamer. Functionele spiegelverlichting en spotjes zijn handig, maar doen weinig voor de ontspannen sfeer. Zorg ervoor dat je minimaal één lamp kunt dimmen. Zo creëer je gemakkelijk een rustgevende en warme sfeer. Vervang de simpele plafondlamp daarnaast eens voor een luxueuze hanglamp of een ander opvallend design. Er wordt vaak vergeten dat badkamerverlichting net zo stijlvol mag zijn als de verlichting in je woonkamer

Extra grote badkamerspiegel

Laat de badkamer ruimer, lichter en luxer lijken met gebruik van een grote spiegel. Hoe groter het formaat, hoe beter! Een rechthoekige badkamerspiegel benadrukt een moderne look. Wil je een romantische of speelse touch toevoegen? Ga dan voor een ronde of ovale badkamerspiegel.  

Geurstokjes, kaarsen of diffuser

Een luxe uitstraling zit tevens in de kleine details. Denk aan een mooi zeeppompje of een fleurige bos bloemen in de badkamer. Maar ook geur speelt een belangrijke rol. Waan jezelf in een oase van rust door geurstokjes of geurkaarsen neer te zetten. Een diffuser met een chic design is daarnaast een hele goede toevoeging voor een ontspannen hotelsfeer.