Cultuur

Koffietijd vervoert je naar verschillende bestemmingen

Inmiddels is de zomervakantie voor alle kinderen van start gegaan en dat betekent maar één ding: erop uitgaan! De een gaat opstap met het vliegtuig, de ander met de trein en sommigen ook per voet.

De redactie van Koffietijd neemt je in dit artikel mee op verschillende vervoersmiddelen ín Nederland. En goed nieuws! Met je VriendenLoterij VIP-kaart plan je deze uitjes met korting óf zelfs gratis.

AVIODROME

Tijdens je bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome beleef je een dag vol vliegtuigactie. Hier ontdekken jong en oud de fascinerende geschiedenis van de luchtvaart. Test jezelf bijvoorbeeld in de flight simulator of bekijk de 4D-film Skymania. De geschiedenis van de luchtvaart wordt je uitgelegd aan de hand van meer dan 100 vliegtuigen.

Daarnaast organiseert het museum allerlei evenementen en zijn er spannende activiteiten. . Zo voelen kinderen zich als een echte piloot tijdens de pilotenopleiding en kan iedereen aan boord stappen van een Boeing 747 Jumbo Jet. Eén ding is zeker: de tijd vliegt bij Aviodrome!

  • Gratis naar het Aviodrome? Dat kan via deze link!

SPOORWEGMUSEUM

Betreedt de spannende wereld van het treinreizen in het Spoorwegmuseum! Je komt hier ogen tekort voor alle antieke stoomlocomotieven en beroemde elektrische treinen. Laat je meenemen in een sprookjesachtige treincoupé van de Oriënt Express, stap in de lift naar de negentiende eeuw en zie de eerste stoomlocomotief vertrekken, of maak een bloedstollende rit langs de stalen monsters van de jaren dertig. Ook een spectaculaire virtuele reis door de treingeschiedenis mag niet ontbreken tijdens je bezoek. En voor de alleskunners onder ons: ga zelf aan de slag met proefjes en ontdek in het splinternieuwe Techlab hoe de techniek achter de trein werkt!

De meer volwassenen onder ons zullen zich het wellicht nog herinneren: brievenpost. Hoe kwam jouw brief aan opa en oma eigenlijk op zijn bestemming? Jarenlang speelde de trein een belangrijke rol in het postvervoer. Leer hier alles over in de Expeditie Posttrein tot en met 27 november 2022.

  • Stap jij ook samen met jouw partner in crime gratis op de stoomtrein? Klik hier.

TASSIE

Met Tassie ga je op avontuur in Amsterdam, Utrecht, Groningen of Rotterdam. Ontdek de stad én elkaar tijdens een middag vol plezier: drankjes, snacks, spelletjes en een unieke wandelroute in een wijk naar keuze. Leer alles over streetart, de geschiedenis, bijzondere bewoners, buurtinitiatieven en nog veel meer in de buurt waar u aan het wandelen bent.

Meer weten?

Er zijn zeker 125 musea waar je met de VIP-kaart van de VriendenLoterij het hele jaar door gratis of met korting naar toe kunt. Klik hier om te ontdekken wat er nog meer is te beleven. Speel mee met de VriendenLoterij en vraag je persoonlijke VIP-kaart aan. De kaart is geldig zolang je meespeelt. 

Foto: Spoorwegmuseum